Με τον κόσμο του στη Σαρδηνία ο ΠΑΟΚ στο κυνήγι της πρόκρισης
i

ΠΑΟΚ/ © Intime

Με τον κόσμο του στη Σαρδηνία ο ΠΑΟΚ στο κυνήγι της πρόκρισης

Sportal newsroom 11:03 - 29.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:24 - 20.08.2024

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει το βράδυ της Τρίτης (29/11, 21:30, Cosmote Sport 4HD) τη Σάσαρι στη Σαρδηνία για την 4η αγωνιστική του Basketball Champions League με οδηγό το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης Λυκογιάννης ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ομάδας του με μία προπόνηση στο Palasport Roberta Serradimigni εκεί όπου ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έδωσε έμφαση στη τακτική, αλλά και στην επιστροφή του Τζέιλεν Ράιλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χωρητικότητας 5.000 θεατών γήπεδο της Σάσαρι, θα βρεθούν το βράδυ της Τρίτης και φίλαθλοι της ομάδας, που αναμένονται στη Σαρδηνία από την Ελλάδα, την Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφερόμενος στο παιχνίδι με την ιταλική ομάδα τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι, σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα παιχνίδι αρκετά σημαντικό για την εξέλιξη του ομίλου μας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξουμε είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού γιατί η Σάσαρι είναι μία ομάδα που της αρέσει να τρέχει και να σουτάρει στο transition, άρα τα πρώτα οκτώ δευτερόλεπτα είναι πολύ κρίσιμα για τη δική μας άμυνα.

Θα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά αυτά που θα μας δώσει ο αντίπαλος, να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις στην επίθεση. Είναι σημαντικό να δούμε πως θα είναι και κάποια παιδιά που είναι αμφίβολα και θα πάρουμε στη συνέχεια την απόφασή μας».

Κι όσο για την απόκτηση του Τζόρνταν Σάιμπερτ υποστήριξε: «Επιλέξαμε να βάλουμε έναν ακόμη περιφερειακό πόλο στο παιχνίδι μας, ένα παιδί που μπορεί να παίξει στο «2» και στο «3», έχει αθλητικότητα και μπορεί να σουτάρει, είναι παλιός γνώριμος της ομάδας, οπότε η προσαρμογή του θα είναι πιο γρήγορη. Τον περιμένουμε την Τετάρτη (σ.σ. αύριο 30/11) για να τον ενσωματώσουμε στην ομάδα». Όταν δηλαδή η αποστολή του ΠΑΟΚ θα επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θα επιθυμούσε μία εμφάνιση ανάλογη με αυτή του πρώτου παιχνιδιού με τη Σάσαρι στην PAOK Sports Arena. Εκεί όπου η ομάδα του είχε κερδίσει με 88-68. Στην περίπτωση αυτή η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μείνει στο κόλπο της πρόκρισης και στο κυνήγι της 2ης θέσης με την ισπανική Μάλαγα να είναι το φαβορί για την πρωτιά.