Οι Μέμφις Γκρίζλις αποδέσμευσαν τον Ντέρικ Ρόουζ

Ντέρικ Ρόουζ

i

© IMAGO

Οι Μέμφις Γκρίζλις αποδέσμευσαν τον Ντέρικ Ρόουζ

Παρελθόν από τους Μέμφις Γκρίζλις αποτελεί ο Ντέρικ Ρόουζ, μετά από μία σεζόν στο Τενεσί

Λιγότερο από ένας μήνας έμεινε για την έναρξη της σεζόν στο NBA(22 Σεπτεμβρίου), με τις 30 ομάδες να βάζουν τις τελευταίες πινελιές στα ρόστερ τους πριν την regular season. Οι Μέμφις Γκρίζλις αποφάσισαν να μην συνεχίσουν την συνεργασία τους με τον MVP του 2011, Ντέρικ Ρόουζ αποδεσμεύοντάς τον. Ο Ρόουζ είχε υπογράψει για δύο χρόνια το περασμένο καλοκαίρι, αλλά πλέον στα 35 του θα αναγκαστεί να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Την περασμένη σεζόν ο απόφοιτος του κολεγίου του Μέμφις, μέτρησε 8.0 πόντους ανά αγώνα σε 16.6 λεπτά συμμετοχής, μοιράζοντας παράλληλα 3.3 ασίστ. Ο Ρόουζ έχει αγωνιστεί σε 6 διαφορετικές ομάδες στο NBA, ενώ αποτέλεσε ίσως το μεγαλύτερο «what if» στην ιστορία της λίγκας. Ο νεαρότερος MVP όλων των εποχών στο NBA ταλαιπωρήθηκε ουκ ολίγες φορές από τραυματισμούς, παρ' όλα αυτά έχει καταφέρει να κάνει μια μεγάλη καριέρα στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Η ομάδα του Τενεσί πάντως δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα, με την είδηση να προέρχεται από τον έγκριτο δημοσιογράφο Σαμς Σαράνια και την «Athletic».

Τα συνολικά στατιστικά του Ρόουζ στο NBA : 723 παιχνίδια, 17.4 πόντους μ.ο, 5.2 ασίστ, 3.2 ριμπάουντ, 45,6% εντός παιδιάς.


Οι διακρίσεις στην καριέρα του Ρόουζ :

NBA Most Valuable Player (2011)
3× NBA All-Star (2010–2012)
All-NBA First Team (2011)
NBA Rookie of the Year (2009)
2 χρυσά μετάλλια με την Team USA σε παγκόσμιο κύπελλο (2010-2014)