Τι είπε ο Μεσίνα για τους «αιώνιους», τη Ρεάλ και τους στόχος της Αρμάνι Μιλάνο

O Ετόρε Μεσίνα, κόουτς της Αρμάνι Μιλάνο (Intime)

i

Ετόρε Μεσίνα/©Intime

Τι είπε ο Μεσίνα για τους «αιώνιους», τη Ρεάλ και τους στόχος της Αρμάνι Μιλάνο

Γιάννης Πάλλας 19:51 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:51 - 05.09.2024

Ο Ετόρε Μεσίνα μίλησε για την Αρμάνι Μιλάνο, τους στόχους της νέας χρονιάς και χαρακτήρισε τους «αιώνιους» με τη Ρεάλ τα φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague

Η Αρμάνι Μιλάνο προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της, ενώ αποχώρησαν ο Νικολό Μέλι για τη Φενέρμπαχτσε και ο Κάιλ Χάινς αποσύρθηκε, γεγονός που οδήγησε τον Ετόρε Μεσίνα να φτιάξει ένα σύνολο πιο αθλητικό, πιο νεανικό που να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ιταλικού πρωταθλήματος, αλλά και της Euroleague.

Μιλώντας στα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης ο Σικελός τεχνικός, αναφέρθηκε αρχικά στο ρόστερ της Αρμάνι και το πως διαμορφώθηκε:

«Μαζί με τους ιδιοκτήτες πιστεύαμε ότι είχε έρθει η ώρα να ανανεώσουμε την ομάδα. Μάλιστα, μειώσαμε σημαντικά τον μέσο όρο ηλικίας. Σκεφτήκαμε επίσης ότι ήταν σημαντικό να κάνουμε το ρόστερ μας πιο αθλητικό και με μεγαλύτερο βάθος, προκειμένου να μπορέσουμε να αγωνιστούμε τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ευρωλίγκα».

Όσον αφορά την Euroleague, εξήγησε: «Η διαφορά θα είναι δύο ή τρία παιχνίδια, αυτά που μπορείς να κερδίσεις ή να χάσεις λόγω λεπτομερειών, τραυματισμών, δυνατότητας να κερδίσεις ένα απροσδόκητο παιχνίδι εκτός έδρας και αυτά που πρέπει να κερδίσεις χωρίς να αφήσεις βαθμούς στην πορεία. Υπάρχουν τρεις ομάδες που για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς, μιλάω για τη Ρεάλ Μαδρίτης, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δείχνουν να είναι τα φαβορί. Είναι οι ομάδες που βλέπουν όλοι στο Final Four».

Στη συνέχεια ο Ετόρε Μεσίνα αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Νικολό Μέλι: «Είναι ένας σπουδαίος παίκτης που έχει δώσει πολλά και ήταν σημαντικό σημείο αναφοράς για εμάς, αλλά, όπως συμβαίνει μερικές φορές τόσο στον αθλητισμό όσο και στον κόσμο της δουλειάς, οι αμοιβαίες προσδοκίες δεν συνέπεσαν και γι' αυτό σε αυτές τις περιπτώσεις χωρίσαμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, ούτε θα είναι η τελευταία».

Όσο για την απόσυρση του Κάιλ Χάινς, είπε: «Αφήνει ένα κενό γιατί ήταν παίκτης μεγάλου κύρους, προσωπικότητας και δίκαιου παιχνιδιού. Ήταν καθημερινό παράδειγμα. Ήταν ο Τιμ Ντάνκαν μας για τέσσερα χρόνια. Λίγα λόγια και λίγο ανασηκωμένα φρύδια όταν κάτι δεν γινόταν όπως έπρεπε. Αφήνει ένα σημαντικό κενό, αλλά και ένα ισχυρό μήνυμα για το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Ποτέ δεν ένιωσε πιο σημαντικός από την ομάδα ή τον σύλλογο. Είναι ένα μήνυμα που άφησε όπου κι αν έπαιξε και που θα προσπαθήσουμε να το εξαργυρώσουμε».

Ο Φουρνιέ αποκάλυψε τι του έλεγε ο Λεσόρ για τον Ολυμπιακό: «Μόλις ήρθα στον Παναθηναϊκό, περνάω καλά, μην έρθεις εδώ...» (vid)
EUROLEAGUE

18:53 - 05.09.2024

Ο Φουρνιέ αποκάλυψε τι του έλεγε ο Λεσόρ για τον Ολυμπιακό: «Μόλις ήρθα στον Παναθηναϊκό, περνάω καλά, μην έρθεις εδώ...» (vid)

Ο Εβάν Φουρνιέ θα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και στο περιθώριο της παρουσίασής του αποκάλυψε την συνομιλία που είχε με τον Ματίας Λεσόρ.

Τέλος, αναφέρθηκε στον Λεάντρο Μπολμάρο λέγοντας πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να σκοράρει και βλέπει καλά το γήπεδο στο κομμάτι της δημιουργίας, ενώ για τον Νένο Ντιμιτρίγιεβιτς υπογράμμισε πως είναι ένας πολύ καλός σκόρερ που μπορεί να βοηθήσει την Αρμάνι να εκπληρώσει τους στόχους της.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!