Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε μεταγραφή ξένου από μια ομάδα σε άλλη!
i

©InTime

Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε μεταγραφή ξένου από μια ομάδα σε άλλη!

Sportal newsroom 18:18 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:26 - 14.08.2024

Στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε η μετακίνηση ενός ξένου από μια ΚΑΕ σε μια άλλη μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και η επιλογή των 6+1 παικτών θα γίνεται και στα playoffs

Δυο σημαντικά βήματα έκανε ο ΕΣΑΚΕ στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (7/8) διαδικτυακά. Μπορεί να μην πήρε αποφάσεις για όλα τα θέματα που έχει σε εκκρεμότητα, αλλά «άναψε» το «πράσινο φως» για δυο σοβαρά ζητήματα.

Το πρώτο που υποστήριξαν και ψήφισαν όλες οι ομάδες ήταν το να μπορεί να μετακινηθεί ένας ξένος από μια ελληνική ομάδα σε μια άλλη μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Κάτι που ως τώρα απαγορεύονταν, αλλά είναι πλέον γεγονός και βοηθάει κάποιες ομάδες να «γλιτώσουν» χρήματα από μια μεταγραφική ενίσχυση, εφόσον ένας παίκτης βρίσκεται στη χώρα.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε και εγκρίθηκε ήταν οι 6+1 ξένοι που έχουν δικαίωμα στο πρωτάθλημα να μπορούν να αντικατασταθούν και στα playoffs. Κάτι που ως τώρα δε επιτρέπονταν, αφού οι ομάδες έπρεπε να δηλώσουν οριστικά και αμετάκλητα τους έξι παίκτες που θα έπαιζαν στα playoffs μετά το τέλος ης κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Αναμφίβολα, πρόκειται για δυο σημαντικά βήματα που βοηθούν τις ομάδες της Basket League.

Ωστόσο, έμειναν ακόμη σε εκκρεμότητα ζητήματα που πρέπει να λυθούν τα οποία θα συζητηθούν στην επόμενη ΓΣ της Λίγκας στις 17 Αυγούστου. Εκεί, θα γίνει κουβέντα για το format και την αλλαγή με play-in, προκειμένου να αυξηθούν τα παιχνίδια (κάτι που βρίσκει θετική και την Κρατική Τηλεόραση) και το άλλο αφορά το τηλεοπτικό συμβόλαιο, που ακόμη δεν υπάρχει και θα συζητηθεί.