Μια πάσα παραλίγο να... καταστρέψει τον αστράγαλο του Τζα Μοράντ (vid)

Μια πάσα παραλίγο να... καταστρέψει τον αστράγαλο του Τζα Μοράντ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:56 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 08.10.2024

O Τζα Μοράντ επέστρεψε στη δράση μετά από μήνες για τους Μέμφις Γκρίζλις, αγωνίστηκε στο ματς της preseason με τους Ντάλας Μάβερικς και από θαύμα τη γλύτωσε νέο τραυματισμό, όταν η πάσα του Νάτζι Μάρσαλ τον βρήκε χαμηλά στο πόδι και ο αστράγαλός του... γύρισε.

Αφού πρώτα ξεμπέρδεψε με τα κεντρικά προβλήματα (όχι όλα) που αντιμετώπισε τους τελευταίους αρκετούς μήνες και είχαν να κάνουν κυρίως με παράνομη οπλοκατοχή και με συμπεριφορές που δεν... δικαιολογούνται, ο Τζα Μοράντ προσπαθεί να επικεντρωθεί στο μπάσκετ. Αλλά γενικά έχει περάσει περισσότερο χρόνο στα δικαστήρια και στο κρεββάτι του φυσικοθεραπευτή, παρά με φορώντας την εμφάνιση των Μέμφις Γκρίζλις.

Προέρχεται από ένα σοβαρό χειρουργείο στον ώμο, που περιόρισε δραστικά την παρουσία του την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ενώ τα ξημερώματα της Τρίτης (8/10) ναι μεν επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, αλλά όχι για πολύ. Έπαιξε 18 λεπτά στο φιλικό των Γκρίζλις με τους Μάβερικς, έβαλε 13 πόντους σε αυτό το διάστημα, αλλά τραυματίστηκε ξανά. Μόνο που αυτή τη φορά, τελικά την... γλύτωσε.

Οι Σέλτικς ξεκινούν τη διαδικασία πώλησης: Ο Γκρούσμπεκ εκτός από 6 δισεκατομμύρια ζητά και κάτι ακόμα από τον επόμενο ιδιοκτήτη
NBA

08:17 - 08.10.2024

Οι Σέλτικς ξεκινούν τη διαδικασία πώλησης: Ο Γκρούσμπεκ εκτός από 6 δισεκατομμύρια ζητά και κάτι ακόμα από τον επόμενο ιδιοκτήτη

Εντός Οκτωβρίου οι Μπόστον Σέλτικς θα κάνουν διοικητικό συμβούλιο ώστε να αρχίσουν να μελετούν τις προσφορές που καταφθάνουν από υποψήφιους αγοραστές. Προ αυτής της συνάντησης, ο νυν επικεφαλής της διοίκησης, Βικ Γκρούσμπεκ, αποκάλυψε στην Boston Globe πως επιθυμεί ακόμα και μετά τη μεταβίβαση των μετόχων να διατηρήσει εξουσίες στους Κέλτες, μέχρι το 2028.

Σε ένα αμυντικό transition για τους Γκρίζλις, ο Μοράντ επέστρεψε πίσω για να υπερασπιστεί τα... εδάφη της ομάδας του και τότε ο φόργουορντ των Μάβερικς, Νάτζι Μάρσαλ έκανε μία σκαστή πάσα προς συμπαίκτη του. Η μπάλα χτύπησε στο κουτουπιέ τον Μοράντ και εκείνος παραπάτησε. Ο αστράγαλός του γύρισε και ο 25χρονος σούπερ σταρ έδειξε να υποφέρει. Αποχώρησε μονομιάς κουτσαίνοντας και τότε όλοι στο Μέμφις «πάγωσαν» από την αγωνία τους.

Τελικά, λίγο αργότερα κι ενώ οι Γκρίζλις είχαν νικήσει τους περσινούς φιναλίστ των τελικών, που παρεμπιπτόντως αγωνίστηκαν χωρίς τους Λούκα Ντόντσιτς, Κάιρι Ίρβινγκ και Κλέι Τόμπσον, είχαν ένα ακόμα... κέρδος! Ο Τζα Μοράντ ενημέρωσε πως το πρόβλημα ήταν στιγμιαίο και πως «νοιώθει ήδη πολύ καλά». Πράγμα που σημαίνει ότι η ψυχή που είχε πάει στην κούλουρη, γύρισε αμέσως στη θέση της.