Ο... αρχηγός Κουζμίνσκας και η ανοιχτή υπόθεση παραμονής στην ΑΕΚ

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Ο... αρχηγός Κουζμίνσκας και η ανοιχτή υπόθεση παραμονής στην ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 15:32 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 17.06.2024

Οι διακοπές έλαβαν τέλος για τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, όυ ξεκίνησε προετοιμασία με την εθνική ομάδα της Λιθουανίας, έχοντας κομβικό ρόλο, την ώρα που το θέμα παραμονής στην ΑΕΚ είναι ανοιχτό.

Ο Μιντάουγκας Κουζμινσκας είναι ο μοναδικός παίκτης που κατάφερε να ξεχωρίσει την περσινή σεζόν από πλευράς ΑΕΚ. Ο Λιθουανός φόργουορντ έκανε τη διαφορά, τόσο στο διάστημα που ήταν ενεργός στο παρκέ, όσο και στο διάστημα της απουσίας του. Αυτή έκανε... θόρυβο άλλωστε και ήρθε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για την Ένωση, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ελλάδα άπαντες είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για την εικόνα και την συμπεριφορά του. Ο Μάκης Αγγελόπουλος μάλιστα πριν από το τέλος της σεζόν είχε ραντεβού με τον έμπειρο άσο, με τους δύο άνδρες να συζητούν τον απολογισμό της προσπάθειας, ενώ έγινε ξεκάθαρη η διάθεση της ομάδας για να τον κρατήσει στις τάξεις της.

Όλο αυτό το διάστημα, από την αποχώρηση του Λιθουανού από τη χώρα μας, έως και σήμερα, δεν σημειώθηκε κάποια πρόοδος στην υπόθεση. Κάτι που ήταν απόλυτα λογικό, καθώς από τη μία οι «κιτρινόμαυροι» ήθελαν να διευθετήσουν σημαντικές υποθέσεις για την επόμενη μέρα, όπως ήταν η επιστροφή του Ντράγκαν Σάκοτα, ενώ από την άλλη και ο ίδιος ο παίκτης ήθελε να απολαύσει λίγες μέρες ξεκούρασης με την οικογένειά του, αφήνοντας στην άκρη το μπάσκετ, σε όλα τα επίπεδα.

Οι μέρες διακοπών ήταν ελάχιστες για τον «Κουζ», καθώς από την Κυριακή (16/06) πάτησε ξανά παρκέ. Αυτό γιατί φώναξε παρών στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας, ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά στις αρχές Ιουλίου. Ο έμπειρος άσος μάλιστα θα έχει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς θα είναι αρχηγός της εθνικής ομάδας, έπειτα από την απουσία του Γιόνας Βαλαντσιούνας, ο οποίος εστιάζει αποκλειστικά στην free agency του ΝΒΑ και στο πώς θα βρει ένα τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Ο Κουζμίνσκας πλέον έχει στο 100% την προσοχή του στις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας, την ώρα που παραμένει ελεύθερος στην αγορά και η προοπτική παραμονής στην ΑΕΚ βρίσκεται πάντα στο τραπέζι. Άπαντες άλλωστε στην Ένωση έχουν πολύ καλή γνώμη για την αξία και τον χαρακτήρα του, με τον τελευταίο λόγο να ανήκει στον Ντράγκαν Σάκοτα, που θα αναλάβει και το χτίσιμο της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Στα θετικά για την ΑΕΚ στην υπόθεση Κουζμίνσκας είναι το γεγονός πως μέχρι ώρας δεν έχει υπάρξει προς την πλευρά του παίκτη κάποια κρούση που να τον ικανοποιεί. Από την πλευρά της Ένωσης ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη πρόταση προς τον παίκτη, όμως είναι δεδομένο πως το θέμα του Λιθουανού θα τεθεί επί τάπητος τις επόμενες μέρες, όταν και θα ξεκαθαρίσει η δομή του ρόστερ της νέας σεζόν.