Βαρύ πρόστιμο για το βαρύ... χέρι του Γκούροβιτς: Ο Σέρβος τιμωρήθηκε με εξάμηνο αποκλεισμό και 250 χιλιάδες δηνάρια

Βαρύ πρόστιμο για το βαρύ... χέρι του Γκούροβιτς: Ο Σέρβος τιμωρήθηκε με εξάμηνο αποκλεισμό και 250 χιλιάδες δηνάρια

Γιώργος Γαβριλάκης 20:17 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:17 - 29.05.2024

Πριν από περίπου δέκα μέρες, ο πρώην διεθνής, σταρ της Euroleague και παίκτης του Περιστερίου και της ΑΕΚ, Μίλαν Γκούροβιτς, είχε πλακωθεί στο ξύλο ως προπονητής της ομάδας ακαδημιών της Ρεάλ Βελιγραδίου και τώρα έμαθε την τιμωρία και το πρόστιμο που του επέβαλε η ομοσπονδία.

Δεν ήταν από τους πιο ψύχραιμους παίκτες και (μοιραία) δεν είναι από τους πιο ψύχραιμους προπονητές. Ο Μίλαν Γκούροβιτς, αν και ως αθλητής έκανε μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη, έπαιξε στην εθνική ομάδα της Σερβίας, στο top επίπεδο (με Μπαρτσελόνα, Μάλαγα, Παρτίζαν, Μπανταλόνα, Ερυθρό Αστέρα -μεταξύ άλλων), ως προπονητή δεν φαίνεται να έχει... λαμπρό μέλλον.

Για τους επόμενους έξι μήνες μάλιστα, δεν θα μπορεί καν να προπονήσει την ομάδα των ακαδημιών της Ρεάλ Βελιγραδίου, καθως τιμωρήθηκε με αποκλεισμό και πέραν αυτού, σύμφωνα με την απόφαση της ομοσπονδίας, θα πρέπει να πληρώσει και πρόστιμο ύψους 250.000 δηναρίων. Δηλαδή, περίπου 2.100 ευρώ.

Και όλα αυτά, γιατί ο 48χρονος Μίλαν Γκούροβιτς, ο οποίος στα νιάτα του έπαιζε στην Ελλάδα, με το Περιστέρι αρχικά (1993-1998) και αργότερα με την ΑΕΚ (2000) πριν από περίπου 10 μέρες είχε εμπλακεί σε επεισόδια σε αγώνα παιδικών ομάδων, ανάμεσα στην Ρεάλ Βελιγραδίου και την Μέγκα Βιζούρα.

Η πρότερος βίος του πάντως, έχει προβληματίσει αρκετές φορές, όπως τότε που σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, έδειχνε να δίνει εντολές στους 10χρονους παίκτες του, βρίζοντας και προκαλώντας τους να παίξουν καλύτερα χρησιμοποιώντας λέξεις που θα έπρεπε προτού τις ξεστομίσει να βουτήξει πρώτα τη γλώσσα στο μυαλό του.