Η Μιλάνο ανακοίνωσε τον Κοζέρ, μία μέρα μετά την αποδέσμευσή του από την Ρεάλ

Φωτ. IMAGO

Η Μιλάνο ανακοίνωσε τον Κοζέρ, μία μέρα μετά την αποδέσμευσή του από την Ρεάλ

Γιώργος Γαβριλάκης 14:25 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:33 - 24.07.2024

Ο Φαμπιέν Κοζέρ, ο οποίος μετά από επτά χρόνια στη Μαδρίτη αλλάζει πόλη και ομάδα, τη νέα σεζόν θα εμφανίζεται στο Μιλάνο υπό τις οδηγίες του Ετόρε Μεσίνα.

Ο κύκλος του στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ ολοκληρώθηκε, αφού πρώτα κατέκτησε δύο φορές την Euroleague και τέσσερα πρωταθλήματα. Πλέον, ο Φαμπιέν Κοζέρ ανήκει στην Μιλάνο και μάλιστα η απόκτησή του ανακοινώθηκε επίσημα από τον σύλλογο.

Με τον έμπειρο Γάλλο, οι Ιταλοί ενισχύουν ακόμα περισσότερο την περιφερειακή γραμμή των γκαρντ, εκεί όπου αγωνίζονται οι επίσης οι νεοαποκτηθέντες, Λεάντρο Μπολμάρο (Μπάγερν Μονάχου), Νέναντι Ντιμίτριεβιτς (Ούνιξ Καζάν) και ο τέως NBAer, Άρμονι Μπρουκς.

Ο κόουτς Έτορε Μεσίνα είχε προαποφασίσει πως χρειάζεται έναν ακόμα οργανωτή, είχε στη λίστα του τον επίσης NBAer, Σκάιλαρ Μέις, αλλά όταν αντιλήφθηκε πως το ενδεχόμενο απόκτησής του είναι αρκετά αισιόδοξο και πως ο παίκτης θα κάνει τα πάντα για να βρει στην Αμερική ένα ακόμα συμβόλαιο, τότε προετοίμασε το έδαφος για τον ερχομό του Κοζέρ. Έναν στόχος που τελικά τον... πέτυχε.

O 37χρονος Κοζέρ, έχει στο βιογραφικό του πάνω μία ντουζίνα χρόνια στο επίπεδο της EuroLeague (διαδοχικά από το 2012 μέχρι σήμερα), καθώς πέραν από την Ρεάλ Μαδρίτης, έχει αγωνιστεί με την γερμανική Μπάμπεργκ, με την ισπανική Μπασκόνια, αλλά και με την γαλλική Σολέ (2010-11).

Την επαγγελματική του σταδιοδρομία την ξεκίνησε το 2005 στην Χάβρη, ενώ την περασμένη σεζόν με την Βασίλισσα έπαιξε σε 32 ματς (τα 18 ως μέλος της πρώτης πεντάδας) και κατέγραψε στη στατιστική του 4,5 πόντους με 39,4% στα τρίποντα σε 15,2 λεπτά συμμετοχής.