H Μιλάνο θέλει να αποκτήσει και δεύτερο NBAer: Ο Σκάιλαρ Μέις είναι ο μεγάλος της στόχος (vids)
i

© IMAGO

H Μιλάνο θέλει να αποκτήσει και δεύτερο NBAer: Ο Σκάιλαρ Μέις είναι ο μεγάλος της στόχος (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:06 - 29.06.2024 / Ανανεώθηκε: 08:18 - 30.06.2024

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η Μιλάνο, που έχει ήδη αποκτήσει έναν παίκτη που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο ΝΒΑ, τον Άρμονι Μπρουκς, έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της σε έναν ακόμα Αμερικανό γκαρντ του «μαγικού πλανήτη»: Τον Σκάιλαρ Μέις, o οποίος είναι ελεύθερος από τους Λέικερς.

Μέχρι στιγμής τρεις ομάδες έχουν αποκτήσει παίκτη κατευθείαν από το ΝΒΑ. Θα ακολουθήσουν κι άλλες μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, αλλά προς το προν, η μία είναι η Παρτίζαν, που ανακοίνωσε τον Φρανκ Ντιλικινά, άλλη η Βιλερμπάν με τον Αντμιραλ Σκόφιλντ και επίσης η Μιλάνο με την περίπτωση του Άρμονι Μπρουκς, ο οποίος έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα.

Τώρα οι Ιταλοί έχουν βρει τον επόμενο στόχο τους, που ίσως να είναι πιο δύσκολος και μάλλον θα χρειαστεί κάποιο διάστημα υπομονής -εάν και εφόσον επιτευχθεί ο στόχος. Πρόκειται για τον Σκάιλαρ Μέις, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τους Λος Άντζελες Λέικερς, δεν πρόκειται να επιστρέψει στους Λιμνανθρώπους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ως πρώτο στόχο την μεταγραφή του σε ομάδα της Euroleague.

Σύμφωνα όμως, με ιταλικά δημοσιεύματα, ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ αποτελεί τον μεγάλο στόχο του κόουτς Ετόρε Μεσίνα και είναι διατεθειμένος να περιμένει όσο είναι δυνατόν για να του αποσπάσει το «ναι».

Ο Μέις είναι απόφοιτος του LSU και έγινε Draft Pick στο Νο 50 το 2020 από την Ατλάντα. Έπαιξε δύο χρόνια στους Χοκς, ενώ πέρσι έπαιξε έξι ματς με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς σε μία περίοδο που η... μισή ομάδα είχε προβλήματα τραυματισμών. Σε αυτά τα έξι ματς είχε 15,3 πόντους και 8,3 ασίστ μέσο όρο, ενώ την επόμενη σεζόν έπαιξε ξανά με τους Μπλέιζερς λίγα ματς και στη συνέχεια αποκτήθηκε από τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Οι 20+1 ευρωπαίοι NBAers και οι πιθανότητες να βρίσκονται τη νέα σεζόν στην Euroleague (vids)
EUROLEAGUE

17:03 - 26.06.2024

Οι 20+1 ευρωπαίοι NBAers και οι πιθανότητες να βρίσκονται τη νέα σεζόν στην Euroleague (vids)

Η μεταγραφική περίοδος ξεκίνησε, αλλά δεν έχει κορυφωθεί ακόμα. Για ένα ακόμα καλοκαίρι οι ομάδες της Euroleague θα στρέψουν το ένα τους μάτι στην αγορά των free agents από το ΝΒΑ. Εκεί θα υπάρξουν περιπτώσεις Αμερικανών που θα κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι, αλλά αυτή τη στιγμή εστιάζουμε σε όλους τους Ευρωπαίους του «μαγικού πλανήτη» που είναι ελεύθεροι, ψάχνουν ομάδα και κάποιοι από αυτούς σκέφτονται από τώρα το δρομολόγιο της επιστροφής…

Συνολικά σε τέσσερα χρόνια στο ΝΒΑ έχει παίξει 105 ματς και έχει μέσους όρους 4,3 πόντων και 1,7 ασίστ. Πρακτικά επιθυμεί να βρει ένα ακόμα συμβόλαιο στην πατρίδα του, αλλά αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο έχει τις αγωνιστικές προδιαγραφές για να ξεχωρίσει στην Ευρώπη.