Ο 52χρονος Βιν Μπέικερ καρφώνει και ο Αντετοκούνμπο... υποκλίνεται - Ο Greek Freak συνάντησε και τον Ολάζουον (vids)
i

printscreen

Ο 52χρονος Βιν Μπέικερ καρφώνει και ο Αντετοκούνμπο... υποκλίνεται - Ο Greek Freak συνάντησε και τον Ολάζουον (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:31 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:16 - 14.08.2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει μπει σε εντατικό πρόγραμμα προπόνησης εν όψει της νέας σεζόν και ο βοηθός προπονητή της ομάδας και πρώην σούπερ σταρ των Μπακς, Βιν Μπέικερ, του δείχνει έναν ακόμα τρόπο που μπορεί να σκοράρει. Στα 52 του τελείωσε τη φάση με κάρφωμα και άφησε στόματα ανοικτά. Εν τω μεταξύ ο Greek Freak ξεκίνησε προπονήσεις και με τον θρυλικό Χακίμ Ολάζουον.

Όταν ο Βιν Μπέικερ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο NBA, ως το No 8 του Draft του 1993, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν αγένητος. Όταν έγινε για πρώτη φορά All Star, δύο χρόνια αργότερα, ο Γιάννης (γεννημένος τον Δεκέμβρη του '94) με το ζόρι στηριζόταν στα πόδια του χωρίς έξτρα βοήθεια. Οι διαδρομές τους όμως συναντήθηκαν και τα τελευταία χρόνια, από το 2018 για την ακρίβεια, περνούν αρκετές ώρες μαζί εβδομαδιαίως στις προπονήσεις των Μιλγουόκι Μπακς

O Μπέικερ είναι βοηθός προπονητή και ο Αντετοκούνμπο -ως γνωστών- ο ηγέτης της ομάδας. Ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, οι δυο τους είναι αχώριστοι και ο Μπέικερ με την εμπειρία και τη γνώση του αντικειμένου προσπαθεί να βάλει μερικές πινελιές στο παιχνίδι του Greek Freak.

Στην προπόνηση της ομάδας, ο παλαίμαχος NBAer, ο οποίος το 1997 με τους Μπακς έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του καταγράφοντας 21 πόντους και 10,3 ριμπάουντ ανά αγώνα, έδειξε στον 28χρονο σούπερ σταρ μία post κίνηση και ένα τελείωμα κοντά στο καλάθι. Μάλιστα, ολοκλήρωσε την φάση με δυναμικό κάρφωμα. Ο Μπέικερ έχει μπόι στα 211 εκατοστά, αλλά είναι και 52 ετών. Ο Γιάννης εντυπωσιάστηκε και λίγο αργότερα σκέφτηκε να αναρτήσει το σχετικό βίντεο και να προτείνει στην ομάδα να αναθεωρήσει τη θέση του στην ομάδα. Διότι, η front line των Ελαφιών δεν είναι και η πιο ισχυρή στο πρωτάθλημα. 

«Δώστε στον Βιν ένα 10ήμερο συμβόλαιο. Ο γέρος ακόμα το... έχει!», έγραψε στο προφίλ του στην πλατφόρμα «Χ» (τέως twitter) και η αλήθεια είναι πως ο Μπρουκ Λόπεζ, ο Μπόμπι Πόρτις και ο Ρόμπιν Λόπεζ χρειάζονται βοήθεια εν όψει της νέας σεζόν. Ο πρώτος, ο οποίος έχει τον ρόλο του βασικού σέντερ, είναι 35 ετών άλλωστε και ναι μεν προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του (15,9 πόντοι, 6,7 ριμπάουντ και 1,8 μπλοκ, αλλά είναι δύσκολο να παραμείνει στο υψηλό επίπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Η συνάντηση με τον Ολάζουον

Πέραν από το πρόγραμμα της ομάδας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όπως είχε προγραμματίσει, έκανε και ατομικές προπονήσεις με έναν ακόμα πρώην NBAer, ο οποίος βέβαια δεν ανήκει στο εργατικό δυναμικό των Μπακς. 

Ο θρυλικός σέντερ Χακίμ Ολάζουον συνάντησε τον Greek Freak στο παρκέ. Εδώ και χρόνια, κατά τη διάρκεια της off season ο δύο φορές πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Χιούστον Ρόκετς (1994, 1995) αναπτύσσει ταλέντα παικτών που επιθυμούν να γίνουν καλύτεροι. Με το αζημίωτο φυσικά. Άλλωστε, αυτή είναι πλέον η δουλειά του. 

To NBA θέσπισε νέο κανονισμό που δεν θα επιτρέπει οι παίκτες να... κοροϊδεύουν τους διαιτητές (vids)
NBA

13:50 - 22.09.2023

To NBA θέσπισε νέο κανονισμό που δεν θα επιτρέπει οι παίκτες να... κοροϊδεύουν τους διαιτητές (vids)

Πλέον, το λεγόμενο flopping (δηλαδή, η πρόθεση παικτών να εκμαιεύσουν φάουλ που δεν έγινε) θα τιμωρείται ακόμα και μετά τον αγώνα. Σε αυτή την περίπτωση οι παίκτες του ΝΒΑ που μπαίνουν σε αυτή τη λογική θα πληρώνουν πρόστιμο ύψους 2.000 δολαρίων.

Πριν μερικά καλοκαίρια είχε δουλέψει με τον Τζόελ Εμπίντ των Σίξερς, ο οποίος είναι προφανές ότι έχει εμπνευστεί και έχει διδαχτεί από αυτόν, ενώ πέρσι ήταν ο MVP της κανονικής περιόδου. Τώρα, αν ο Αντετοκούνμπο καταφέρει να βάλει στη... φαρέτρα του και τις χορευτικές προσποιήσεις του Ολάζουον και τα... γλυκά τελειώματα, τότε η εξέλιξή του θα περάσει στο επόμενο επίπεδο. Και αυτό θα είναι τρομακτικό για τους αντιπάλους.