Από το Μιλγουόκι ξεκινάει την προπονητική του καριέρα ο Ρόντο - Οι Μπακς έδωσαν συμβόλαιο σε παίκτη που πέρσι ήθελε ο Ολυμπιακός
i

Ρέιζον Ρόντο και Ντέιμιαν Λίλαρντ

Από το Μιλγουόκι ξεκινάει την προπονητική του καριέρα ο Ρόντο - Οι Μπακς έδωσαν συμβόλαιο σε παίκτη που πέρσι ήθελε ο Ολυμπιακός

Αρχικά ο Ρέιζον Ρόντο θα είναι ο καλεσμένος στο training camp των Μπακς, αλλά όπως αποκάλυψε ο κόουτς Ντοκ Ρίβερς, ο πρώην παίκτης του στη Βοστώνη, θα παραμείνει στο Μιλγουόκι, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα ακριβής ρόλος του. Εν τω μεταξύ οι Μπακς υπέγραψαν μη εγγυημένο συμβόλαιο με τον Τέρενς Ντέιβις, ο οποίος το καλοκαίρι του 2023 ήταν στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού.

Με το που μπήκε ο Οκτώβρης, ο Ρέιζον Ρόντο, αποφάσισε να αφήσει πίσω του την... τεμπέλικη ζωή της μετά-αθλητικής του καριέρας και να αρχίσει να βάζει σημαντικούς στόχους στην καθημερινότητά του. Διότι, από το 2022, χρονιά και σταμάτησε την ενεργό δράση, μέχρι και προσφάτως, το όνομά του εμφανιζόταν στην επικαιρότητα κυρίως για τους λάθους λόγους.

Τώρα, οι Μιλγουόκι Μπακς και ειδικά ο κόουτς Ντοκ Ρίβερς του δίνουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενταχθεί ξανά στο NBA. Στο πρωτάθλημα που έκανε αίσθηση με το εγκεφαλικό του παιχνίδι, ήταν ο X-Factor στην κατάκτηση του δακτυλιδιού από τους Μπόστον Σέλτικς το 2008, ενώ βρέθηκε στην κορυφή και με τους Λος Άντζελες Λέικερς το 2020.

Τέλος το μπάσκετ για τον γυρολόγο-ρέκοντμαν του NBA, που αναλαμβάνει πόστο στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς
NBA

12:19 - 03.10.2024

Τέλος το μπάσκετ για τον γυρολόγο-ρέκοντμαν του NBA, που αναλαμβάνει πόστο στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς

Ο Ις Σμιθ έπαιξε 14 σεζόν στο NBA με 13 διαφορετικές ομάδες, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του NBA και τώρα που σταμάτησε το μπάσκετ ανέλαβε χρέη scout σε μία από τις πολλές πρώην ομάδες τους: Τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Με τον Ρίβερς, ο Ρόντο έχει ιδιαίτερη σχέση, που «γεννήθηκε» την εποχή που συνυπήρχαν στη Βοστώνη. Ο πρώτος ως ο head coach και ο δεύτερος ως ο πόιντ γκαρντ της ομάδας. Τώρα θα συνηπάρξουν στον πάγκο. Όχι μόνο για το training camp, όπου ο Ρέιζον Ρόντο είναι καλεσμένος των Ελαφιών, αλλά όπως αποκάλυψε ο Ρίβερς «θα τον βλέπουμε πολύ συχνά από εδώ και πέρα». Ο ρόλος του στην ομάδα δεν έχει ξεκαθαριστεί, αλλά είναι προφανές πως ανήκει ήδη στο τεχνικό επιτελείο του Μιλγουόκι και στην πραγματικότητα κάνει πράξει μία σκέψη του που υπήρχε εδώ και καιρό.

Στα 38 του χρόνια, ο άνθρωπος που έφθασε πέραν από δύο φορές πρωταθλητής NBA, να γίνεται All-Star τέσσερις φορές, να θεωρείται στο pick της καριέρας του ο καλύτερος πασέρ και ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός, αναλαμβάνει δράση. Προσπάθησε το καλοκαίρι να αναπτύξει τις σχέσεις του με τους Λέικερς, μπας και ενταχθεί στο επιτελείο του Τζέι Τζέι Ρέντικ, αλλά τελικά θα κολλήσει στο Μιλγουόκι τα πρώτα ένσημά του στον κλάδο.

Εν το μεταξύ, οι Μπακς έδωσαν ένα «Εxhibit 10» συμβόλαιο στον Τέρενς Ντέιβις, ο οποίος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2023 είχε προταθεί σε δεκάδες ομάδες της Ευρώπης (ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός), αλλά τελικά δεν αποφάσισε να περάσει τον Ατλαντικό. Έμεινε στην Αμερική, έπαιξε στην G-League και το πολύ πολύ το ίδιο να συμβεί και φέτος, μιας και το είδος του συμβολαίου που του προσέφεραν τα Ελάφια εκεί θα τον οδηγήσει.

To Exhibit 10 ουσιαστικά αφορά μια σύμβαση δοκιμής κατά τη διάρκεια του training camp, που αν τελικά δοθεί επέκταση, εκείνη θα αφορά two-way συμβόλαιο. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και καλά να πάνε τα πράγματα για εκείνον στο Μιλγουόκι, η επιλογή του προσώπου του θα έχει να κάνει για ενίσχυση της θυγατρικής ομάδας της πόλης που συμμετέχει στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα του «μαγικού πλανήτη».