Οι Μπακς πιέζουν δύο ομάδες για μία ανταλλαγή που θα τους προσφέρει τον Αϊζέια Στιούαρτ (vids)
i

© imago

Οι Μπακς πιέζουν δύο ομάδες για μία ανταλλαγή που θα τους προσφέρει τον Αϊζέια Στιούαρτ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:51 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 12.08.2024

Στο Μιλγουόκι οι Μπακς συζητούν με τους Ντιτρόιτ Πίστονς και τους Ατλάντα Χοκς την περίπτωση τριπλής ανταλλαγής που θα κάνει τον δυναμικό φόργουορντ/σέντερ, Αϊζέια Στιούαρτ συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οι μεγάλες μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού έχουν ήδη γίνει, αλλά μέχρι τις 22 Οκτωβρίου που ξεκινάει η κανονική διάρκεια στη μακρά σεζόν του NBA, υπάρχουν περιθώρια για να γίνουν διορθώσεις και αναβαθμίσεις.

Οι Μιλγουόκι Μπακς ετοιμάζονται για τη δεύτερη σεζόν συνεργασίας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ, γύρω από τους οποίους περιστρέφονται τα... πάντα στην ομάδα. Αν καταφέρει να μείνει υγιείς και ο Κρις Μίντλετον, τότε θα υπάρχει και ο απαιτούμενος τρίτος πόλος στην επίθεση. Από εκεί και πέρα τα Ελάφια έχουν προσθέσει στο ρόστερ τους έναν «καυτό» σουτέρ, τον Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ, που σε αντίθεση με τον Μαλίκ Μπίσλεϊ που αποχώρησε, είναι αποτελεσματικός και στα αμυντικά του καθήκοντα. Επίσης, έχει αποκτηθεί ο γκαρντ Ντελόν Ράιτ και ο φόργουορντ Τορίν Πρινς, αλλά τώρα οι Μπακς εστιάζουν σε μία προσθήκη κοντά στο καλάθι.

Πόσα χρήματα χρειάζεσαι για να αγοράσεις τους Μπόστον Σέλτικς: Ο ρόλος της JPMorgan στη διαδικασία πώλησης
NBA

08:19 - 12.08.2024

Πόσα χρήματα χρειάζεσαι για να αγοράσεις τους Μπόστον Σέλτικς: Ο ρόλος της JPMorgan στη διαδικασία πώλησης

Η χρηματιστηριακή αξία των Μπόστον Σέλτικς, που βρίσκονται σε καθεστώς πώλησης, ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια και τόσα θα πρέπει να καταβάλει ο νέος επενδυτής. Ποσό που θα αποτελέσει ρεκόρ συναλλαγής τέτοιου τύπου στην ιστορία του NBA. H JPMorgan Chase & Co έχει αναλάβει να... ενορχηστρώσει οικονομικά τη διαδικασία της πώλησης που αναμένεται να ξεκινήσει με την πρώτη ευκαιρία και η πλήρης μεταβίβαση μετοχών θα ολοκληρωθεί το 2028.

Εδώ και καιρό ο Μπόμπι Πόρτις και ο Πατ Κόνατον βρίσκονται στην λίστα με τους υπό παραχώρηση παίκτες. Μελετώνται αρκετές περιπτώσεις ανταλλαγών που τους αφορά και μία από τις πιο... φρέσκιες έχει να κάνει με τον Αϊζέια Στιούαρτ των Ντιτρόιτ Πίστονς. Πρόκειται για έναν δυναμικό φόργουορντ/σέντερ, που μοιάζει στο αγωνιστικό στυλ του Πόρτις και διαθέτει αξιόπιστο μακρινό σουτ, η ομάδα του τον παραχωρεί και το Μιλγουόκι προσπαθεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες και μία τριπλή ανταλλαγή με σκοπό να ευνοηθούν κυρίως σε... οικονομικό επίπεδο.

Η παραχώρηση του Πόρτις και του Κόνατον (σύνολο αξίας συμβολαίων για το 2024-25 στα 22 εκατομμύρια δολάρια) θα τους ρίξει κάτω από το δεύτερο «μαξιλαράκι» (apron) του salary cap και θα γλυτώσουν την υπερφορολόγηση, ενώ ταυτόχρονα ο Στιούαρτ που έχει συμβόλαιο για τη νέα σεζον ύψους 15 εκατομμυρίων θα καλύψει τα κενά στην frontline.

Για να τον αποκτήσουν, βάζουν στο... κόλπο και τους Ατλάντα Χοκς και οι συζητήσεις των τριών ομάδων δίνει τη δυνατότητα πέραν της επιθυμίας των Μπακς, οι Πίστονς να πάρουν τον Λάρι Νανς Τζούνιορ από την Ατλάντα και τον Πατ Κόνατον από το Μιλγουόκι, ενώ οι Χοκς θα αναβαθμιστούν με την ποιότητα που δίνει σε άμυνα και επίθεση ο Μπόμπι Πόρτις.