Οι Μιλγουόκι Μπακς κρατούν... κενή μία θέση στο ρόστερ τους: Θα την δώσουν στον Θανάση Αντετοκούνμπο;
i

Θανάσης Αντετοκούνμπο / © IMAGO

Οι Μιλγουόκι Μπακς κρατούν... κενή μία θέση στο ρόστερ τους: Θα την δώσουν στον Θανάση Αντετοκούνμπο;

Γιώργος Γαβριλάκης 09:11 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:13 - 17.09.2024

Τα εγγυημένα συμβόλαια που έχουν στο payroll τους οι Μιλγουόκι Μπακς είναι 14, άρα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ένα ακόμα και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, αν και τραυματίας, έχει πολλές πιθανότητες ώστε να είναι αυτός ο... εκλεκτός.

Αγωνιστικά υπάρχουν κάποιες ανάγκες κι γι' αυτό υπάρχουν ακόμα κάποιες επιλογές και μερικές συζητήσεις για ανταλλαγή. Ο Μπρους Μπράουν των Τορόντο Ράπτορς, για παράδειγμα, θα ήταν μία σπουδαία προσθήκη για τους Μιλγουόκι Μπακς -μιας και οι Καναδοί συζητούν την παραχώρησή του.

Διαθέσιμος σέντερ με κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά δεν υπάρχει, για τη θέση του τρίτου ψηλού πίσω από τους Μπρουκ Λόπεζ και Μπόμπι Πόρτις, οπότε η παραμονή του Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι η προφανής επιλογή των Ελαφιών.

Οι Κινγκς δοκιμάζουν τον Ουόρεν με τη σκέψη να του δώσουν τα... λεπτά του Βεζένκοφ (vid)
NBA

08:31 - 17.09.2024

Οι Κινγκς δοκιμάζουν τον Ουόρεν με τη σκέψη να του δώσουν τα... λεπτά του Βεζένκοφ (vid)

Στο Σακραμέντο θα βρεθεί για προπονήσεις ο ταλαντούχος, αλλά και ταλαιπωρημένος (από τραυματισμούς), Τι Τζέι Ουόρεν με σκοπό να πείσει τους Κινγκς να του δώσουν τον ρόλο που πέρσι στην ομάδα είχε ο Σάσα Βεζένκοφ.

Ο μεγάλος αδελφός του Γιάννη, είναι τραυματίας. Τον περασμένο Μάιο υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα, γι' αυτό και δεν αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Πέρασε άμεσα την πόρτα του χειρουργείου και το πιθανότερο είναι τη σεζόν που σύντομα θα ξεκινήσει, να μην είναι σε θέση να αγωνιστεί πριν το τέλος της. Παρόλα αυτά, στο Μιλγουόκι ο ρόλος του δεν είναι τόσο αγωνιστικός, αλλά με την παρουσία του και τον χαρακτήρα του, προσφέρει ενέργεια σε όλους του συμπαίκτες του και... ασφάλεια, άνεση και χαρά στον σούπερ σταρ της ομάδας.

Πέραν του Greek Freak, o Θανάσης έχει άψογη σχέση με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, ο οποίος έχει αναφερθεί αρκετές φορές με κολακευτικά σχόλια για τον 32χρονο φόργουορντ και για τον χαρακτήρα του, αλλά και για τον μαχητικό τρόπο που αγωνίζεται. Επίσης, ο κόουτς Ντοκ Ρίβερς, τον συμπαθεί ιδιαιτέρως, η διοίκηση ακόμα περισσότερο, οπότε μάλλον δεν υπάρχει ανάγκη να ψάξει για άλλη ομάδα...

O Θανάσης Αντετοκούνμπο έγινε rookie στο NBA το 2015, όταν και αγωνίστηκε με τους Νιου Γιορκ Νικς, ακολούθως επέστρεψε στην Ευρώπη (μία σεζόν με την Ανδόρα και δύο με τον Παναθηναϊκό), αλλά από το 2019 ανήκει στους Μπακς. Πέρσι μέχρι που τραυματίστηκε αγωνίστηκε σε 34 αγώνες καταγράφοντας στη στατιστική του 0,9 πόντους, 0,4 ριμπάουντ και μισή ασίστ ανά αγώνα. Η καλύτερη σεζόν του στην Αμερική ήταν αυτή ου 2021-22 όταν σε 48 αγώνες είχε 3,6 πόντους και 2,1 ριμπάουντ σε λιγότερα από 10 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.