Η ερώτηση που πρέπει να «απαντήσουν» οι Μιλγουόκι Μπακς για να διεκδικήσουν τον τίτλο

Φωτ. IMAGO

Η ερώτηση που πρέπει να «απαντήσουν» οι Μιλγουόκι Μπακς για να διεκδικήσουν τον τίτλο

Χρήστος Τσάλτας 11:00 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 25.08.2024

Η νέα σεζόν είναι προ των πυλών για τους Μιλγουόκι Μπακς, που θέλουν να πάνε πιο μακριά από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ του ΝΒΑ. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να απαντήσουν σε ένα «καυτό» ερώτημα.

Έπειτα από δύο σεζόν κατά τις οποίες σταμάτησαν τον πρώτο γύρο των πλέι οφ της Ανατολής, μετρώντας σε αυτές τις δύο σειρές μόλις 2 νίκες συνολικά, οι Μιλγουόκι Μπακς φιλοδοξούν να επιστρέψουν στην ελίτ του ΝΒΑ, διεκδικώντας ακόμα ένα πρωτάθλημα. Κάτι για το οποίο δούλεψαν σκληρά στην τρέχουσα off-season.

Ο βασικός κορμός του ρόστερ παρέμεινε στη θέση του, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει στο πλευρό του τον Ντάμιαν Λίλαρντ, τον Κρις Μίντλετον -που πλέον έχει απαλλαχθεί από τραυματισμούς-, αλλά και τους Μπρουκ Λόπεζ, Μπόμπι Πόρτις.

Θα δούμε Κάρι - Αντετοκούνμπο στην ίδια ομάδα;
NBA

09:24 - 25.08.2024

Θα δούμε Κάρι - Αντετοκούνμπο στην ίδια ομάδα;

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Στεφ Κάρι μεσουρανούν στα παρκέ του ΝΒΑ. Πόσο εφικτό όμως είναι το ενδεχόμενο οι δύο σούπερ σταρ να συνυπάρξουν στην ίδια ομάδα; Μια πρόταση που έπεσε στο τραπέζι θα μπορούσε να αλλάξει όλες τις ισορροπίες στη λίγκα...

Στον υπάρχοντα κορμό προστέθηκαν τρεις πολύ σημαντικές λύσεις, οι Ταουρίν Πρινς, Ντελόν Ράιτ και Γκάρι Τρεντ τζούνιορ, με τον τελευταίο να έρχεται ως αντικαταστάτης του Μαλίκ Μπίσλι, ο οποίος την περασμένη σεζόν κατάφερε να «δέσει» με το σύνολο και να αποτελέσει επιθετικό πόλο για την ομάδα του Ντοκ Ρίβερς.

Η φιλοσοφία παραμένει ίδια, όπως και η νοοτροπία για κατάκτηση του τίτλου. Το Bleacher Report σε αφιέρωμά του έθεσε ένα σημαντικό ερώτημα για κάθε ομάδα στη λίγκα. Για τους Μπακς το ερώτημα που θα λύσει πολλές... εξισώσεις στον δρόμο για τον τίτλο είναι ένα «Είναι ο Γκάρι Τρεντ τζούνιορ έτοιμος για την πρόκληση της άμυνας;».

Στο συγκεκριμένο ερώτημα το BR τονίζει πως οι Μπακς περιμένουν κάτι παραπάνω από τους μέσους όρους του Τρεντ στην καριέρα του στην λίγκα, ωστόσο θα πρέπει άπαντες να λάβουν υπόψιν και το γεγονός πως ο παίκτης ήρθε στην ομάδα με τον μίνιμουμ μισθό.

Την ίδια ώρα εστιάζουν στα ποσοστά του στα σουτ, που φτάνουν στο 38,6% από την περιφέρεια, ποσοστό ανάλογο του Μπίσλι, που μετρούσε 38,5%. «Ο πραγματικός παράγοντας διαφοράς στη σύγκριση θα έρθει στην άμυνα. Ο Μπίσλι είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός, κέρδισε πολλά εύσημα με την παρουσία του. Ο Τρεντ πρέπει να είναι καλύτερος από αυτό και το impact του πρέπει να ξεπεράσει την προσπάθεια για κλέψιμο που κάνει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του», ανέφερε χαρακτηριστικά το Bleacher Report.

Είναι ξεκάθαρο πως η παρουσία του Γκάρι Τρεντ τζούνιορ φέρνει νέα δεδομένα στο υπάρχον ρόστερ των Μπακς, κρατάει το επίπεδο ψηλά και πλαισιώνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με παίκτες έτοιμους και σε κατάσταση τέτοια ώστε να διεκδικήσουν πρωτάθλημα. Εάν η συμπεριφορά του GTjr είναι ανάλογη στην άμυνα, τότε τα «ελάφια» θα είναι ένας ισχυρός παίκτης στον δρόμο για τον τίτλο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!