Οι Μπακς ολοκλήρωσαν την Preseason χωρίς τους βασικούς και με βαριά ήττα από τους Μάβερικς - Το Μιλγουόκι υπέγραψε με πρώην παίκτη της Μπανταλόνα
i

© X / Milwaukee Bucks

Οι Μπακς ολοκλήρωσαν την Preseason χωρίς τους βασικούς και με βαριά ήττα από τους Μάβερικς - Το Μιλγουόκι υπέγραψε με πρώην παίκτη της Μπανταλόνα

Γιώργος Γαβριλάκης 08:50 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:54 - 18.10.2024

Στο τελευταίο φιλικό των Μιλγουόκι Μπακς πριν την επίσημη πρεμιέρα έπαιξαν χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και δίχως κανέναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές. Οι Μάβερικς εμφανίστηκαν χωρίς τον Ντόντσιτς, αλλά δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν με 109-84, ενώ τα Ελάφια πριν τον αγώνα είχαν δώσει (δοκιμαστικό) συμβόλαιο στον Χένρι Έλινσον, ο οποίος έπαιξε τελευταία στην Μπανταλόνα και πριν στην Ομπραντόιρο.

Το τελευταίο ταξίδι των Μιλγουόκι Μπακς πριν ξεκινήσει η regular season του NBA ήταν στο Ντάλας. Εκεί όπου οι Μάβερικς εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι τα Ελάφια δεν ενεργοποίησαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά ούτε τους Ντέιμιαν Λίλαρντ, Μπρουκ Λόπεζ, Κρις Μίντλετον και Μπόμπι Πόρτις και νίκησαν με το... άνετο 109-84.

Για τους Καουμπόηδες, ναι μεν δεν αγωνίστηκε ο Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος προσπαθεί να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις του και να εμφανιστεί δυνατός στο ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων, αλλά ο Κάιρι Ίρβινγκ ήταν εκεί και με 14 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Στο πλευρό του στάθηκε και ο Κλέι Τόμπσον, που προερχόταν από πολύ κακές εμφανίσεις, αλλά αυτή τη φορά σε 17'41'' έβαλε 3 τρίποντα (σε επτά προσπάθειες) και οι 11 πόντοι του επηρέασαν θετικό το σύνολο στο οποίο ανήκει.

Οι Μιλγουόκι Μπακς πλέον εστιάζουν στην επίσημη πρεμιέρας τους κόντρα στους Φιλαδέλφεια Σίξερς. Τα ξημερώματα της 23ης Οκτωβρίου γίνεται το πρώτο τζάμπολ, αλλά τα Ελάφια εμφανίζονται στο πρόγραμμα την δεύτερη μέρα δράσης του «μαγικού πλανήτη».

Μέχρι τότε θα κληθούν να αποφασίσουν για την τελευταία θέση του ρόστερ τους. Υπήρξε -ίσως να υπάρχει ακόμα- το ενδεχόμενο μιας ανταλλαγής που θα... γεμίσει το ρόστερ, αλλά προς το παρόν υπέγραψαν δοκιμαστικό συμβόλαιο (exhibit 10) με τον Χένρι Έλινσον.

Ο Μπιτίμ είναι ο αγαπημένος Τούρκος του Αταμάν και πλέον είναι ελεύθερος: Οι Σικάγο Μπουλς τον αποδέσμευσαν και αναζητά ομάδα! (vids)
NBA

08:11 - 18.10.2024

Ο Μπιτίμ είναι ο αγαπημένος Τούρκος του Αταμάν και πλέον είναι ελεύθερος: Οι Σικάγο Μπουλς τον αποδέσμευσαν και αναζητά ομάδα! (vids)

Φέτος ο Παναθηναϊκός πέραν από Τούρκο προπονητή έχει και δύο Τούρκους παίκτες (Οσμάν, Γιουρτσεβέν). Πέρσι πάντως, ο Εργκίν Αταμάν είχε από την αρχή στοχεύσει στην απόκτηση του συμπατριώτη του Ονουράλπ Μπιτίμ, ο οποίος επέλεξε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Τα κατάφερε, έπαιξε στο NBA, αλλά τώρα οι Σικάγο Μπουλς τον «έκοψαν» από το ρόστερ τους και ο 25χρονος... ψάχνεται ανάμεσα σε «μαγικό πλανήτη» και Ευρώπη.

Πρόκειται για τον 27 χρονος φόργουορντ, ο οποίος ήταν Draft Pick πρώτου γύρου το 2016, έχει στο βιογραφικό του συμμετοχές με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, τους Νιου Γιορκ Νικς, τους Μπρούκλιν Νετς και τους Τορόντο Ράπτορς, αλλά το 2021 κατέληξε στην Ισπανία. Αρχικά έπαιξε με την Ομπραντόιρο και πρόπερσι με την Μπανταλόνα. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο λόγω τραυματισμού έμεινε ανενεργός. Τώρα όμως, ανήκει στους Μπακς που βέβαια τον δοκιμάζουν με σκοπό να του δώσουν ένα two-way συμβόλαιο που θα τον οδηγήσει στην G-League.