Ανατροπή με Μίλωνα: Δεν κατεβαίνει στην Basket League, πάει Β' Εθνική - Με 12 ομάδες το νέο πρωτάθλημα

Μίλων

Ανατροπή με Μίλωνα: Δεν κατεβαίνει στην Basket League, πάει Β' Εθνική - Με 12 ομάδες το νέο πρωτάθλημα

Χρήστος Τσάλτας 20:27 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:45 - 17.06.2024

Αν και αρχικά ο Μίλων έκανε όλες τις διαδικασίες για σύσταση ΚΑΕ, εν τέλει κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της National League 1. Με 12 ομάδες η Stoiximan Basket League της νέας σεζόν.

Παρ' ότι το αρχικό πλάνο των ανθρώπων του Μίλωνα ήταν η δημιουργία σύστασης ΚΑΕ, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στα «μεγάλα σαλόνια» έπειτα από 24 χρόνια, τα πράγματα άλλαξαν στο τελευταίο ΓΣ του συλλόγου.

Στα γραφεία της ομάδας στη Νέα Σμύρνη οι άνθρωποι του Μιλωνα πήραν μια σημαντική απόφαση για την επόμενη μέρα της ομάδας μπάσκετ: αποφάσισαν με ψηφοφορία εάν επιθυμούσαν την δημιουργία ΚΑΕ, ώστε να αγωνιστεί η ομάδα κανονικά στα «μεγάλα σαλόνια», έπειτα από την μεγάλη επιτυχία κατάκτησης του εισιτηρίου στα παρκέ της Elite League.

Προχωράει ως ΚΑΕ ο Μίλων και αγωνίζεται κανονικά στην Stoiximan Basket League
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

23:00 - 11.06.2024

Προχωράει ως ΚΑΕ ο Μίλων και αγωνίζεται κανονικά στην Stoiximan Basket League

Ένα πολύ σημαντικό ΓΣ για την επόμενη μέρα του Μίλωνα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να αποφασίζει να πορευτεί ως ΚΑΕ και να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League. Προχωράει το θέμα του γηπέδου και ο σχεδιασμός.

Έπειτα από μια μακρά διαδικασία αποφασίστηκε πως η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν θα προχωρήσει σε διαδικασία σύστασης ΚΑΕ. Με ψήφους 54-8, αλλά και 1 λευκό, έγινε γνωστό πως ο Μίλων δεν θα αγωνιστεί στην Stoiximan Basket League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, αλλά στο πρωτάθλημα της Natinal League 1, που είναι και η νέα ονομασία της Β' Εθνικής.

Στν κατηγορία αυτή θα αγωνιστεί και ο Απόλλων Πάτρας, καθώς δεν ήταν σε θέση να καλύψει τα χρήματα εγγυητικής για την Elite League, γεγονός που σημαίνει πως στην National League 1 της ερχόμενης σεζόν θα υπάρχουν ονόματα με ιδιαίτερη βαρύτητα.

Την ίδια ώρα στην Stoiximan Basket League θα λάβουν μέρος 12 ομάδες. Πρόκειται για τις: Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Περιστέρι, Άρη, Προμηθέα, Κολοσσό Ρόδου, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λαύριο, Μαρούσι, Καρδίτσα και Πανιώνιο.