Ο Τεόντοσιτς δεν είναι τραυματίας, αλλά δεν θα παίξει στην πρεμιέρα του Ερυθρού Αστέρα στην Euroleague - Ποιος είναι ο λόγος της απουσίας του
i

Μίλος Τεόντοσιτς / © IMAGO

Ο Τεόντοσιτς δεν είναι τραυματίας, αλλά δεν θα παίξει στην πρεμιέρα του Ερυθρού Αστέρα στην Euroleague - Ποιος είναι ο λόγος της απουσίας του

Γιώργος Γαβριλάκης 14:28 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:36 - 29.09.2024

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μίλος Τεόντοσιτς για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague κόντρα στην Παρί, αλλά και στο ματς με την Μπασκόνια και ο λόγος έχει να κάνει με μία τιμωρία που του είχε επιβληθεί από την περασμένη σεζόν...

Έξι μήνες μετά την εμπλοκή του σε ένα... επιθετικό περιστατικό προς διαιτητή της Euroleague, ο Μίλος Τεόντοσιτς ήρθε η ώρα να «ξεχρεώσει».

Ο 37χρονος Σέρβος γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα, είχε τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο (ύψος 15.000 ευρώ) και με αποκλεισμό για δύο αγωνιστικές, όταν κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα της κανονικής περιόδου της περσινής σεζόν, κόντρα στην Αναντολού Εφές, λίγο έλειψε να αρπάξει από τον... γιακά τον ρέφερι Χουάν Κάρλος Γκαρσία.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε βγει έξω εκτός εαυτού, είχε αποβληθεί από το υπόλοιπο της αναμέτρησης, αλλά τώρα που ο Ερυθρός Αστέρας και ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος ετοιμάζει το σύνολο για την έναρξη των απαιτητικών υποχρεώσεων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η εμπειρία του πρώην NBAer και σταρ των ευρωπαϊκών γηπέδων, θα απουσιάσει. Ο Τεόντοσιτς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής για το ματς της πρεμιέρας (4 Οκτωβρίου) με την γαλλική Παρί, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής κόντρα στην ισπανική Μπασκόνια.

«Οι φίλοι του Ερυθρού Αστέρα δεν χάρηκαν με την εμφάνιση του Πετρούσεφ»
EUROLEAGUE

13:46 - 29.09.2024

«Οι φίλοι του Ερυθρού Αστέρα δεν χάρηκαν με την εμφάνιση του Πετρούσεφ»

Τα σέρβικα ΜΜΕ εστίασαν στις επιδόσεις του Φιλίπ Πετρούσεφ στο Super Cup της Ρόδου, τον θεωρούν ως τον παίκτη-κλειδί του Ολυμπιακού για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό, ενώ οι φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα, ίσως και ο πρόεδρος της ομάδας, Νεμπόισα Τσόβιτς, αισθάνονται άβολα που πίστεψαν ότι θα πάρουν τον παίκτη από τους Πειραιώτες και που δεν τα κατάφεραν!

Η σεζόν 2024-25 είναι η 13η στην καριέρα του Τεόντοσιτς στην Euroleague, που παίζει στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης από το 2007, όταν και έκανε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό, ενώ απουσίασε από τον θεσμό τα δύο χρόνια που επέλεξε να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ (με τους Κλίπερς από το 2017 έως το 2019) και τις χρονιές που ανήκε στη Βίρτους Μπολόνια πριν αυτή επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο το 2022. Έχει κατακτήσει την Euroleague μία φορά, το 2016 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήταν ο MVP το 2010 με τον Ολυμπιακό, ενώ έχει αφήσει το στίγμα του στο μπάσκετ με τον εμπνευσμένο τρόπο που αγωνίζεται -και κυρίως πασάρει- όλα αυτά τα χρόνια.