Οι Μινεσότα Λινξ θα αντιμετωπίσουν τις Νιου Γιορκ Λίμπερτι στους τελικούς του WNBA

Φωτ. IMAGO

i

Ναφίσα Κόλιερ / © IMAGO

Οι Μινεσότα Λινξ θα αντιμετωπίσουν τις Νιου Γιορκ Λίμπερτι στους τελικούς του WNBA

Οι Μινεσότα Λινξ κέρδισαν το do-or-die κόντρα στο Κονέκτικατ και κάπως έτσι εξασφάλισαν την θέση τους στους τελικούς του WNBA, όπου θα βρουν μπροστά τους τις Νιου Γιορκ Λίμπερτι.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 9/10, οι Μινεσότα Λινξ κατάφεραν να κερδίσουν το τελευταίο ματς της ημιτελικής σειράς τους κόντρα στις Κονέκτικατ Σαν, επικρατώντας με το τελικό 88-77.

Κορυφαία για την Μινεσότα ήταν η Ναφίσα Κόλιερ, η οποία φούλαρε την στατιστική της γραμμή με 27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 τάπες σε 37 λεπτά παιχνιδιού.

Η ίδια μάλιστα έγινε η πρώτη παίκτρια που μετρά 25+ πόντους και 10+ ριμπάουντ σε 3 συνεχόμενα παιχνίδια playoffs του WNBA, ηγούμενη της προσπάθειας των Λινξ να διεκδικήσουν το 5ο τους πρωτάθλημα.

Μόνο τους εμπόδιο πλέον είναι οι Νιού Γιορκ Λίμπερτι, της Σαμπρίνα Ιονέσκου και της Μπριάνα Στιούαρτ. Οι Νεοϋορκέζες κατάφεραν να περάσουν «αέρα» από τις Λας Βέγκας Έισιζ της MVP Έιτζα Ουίλσον με το 3-1 στην σειρά, αποτρέποντας από εκείνες να κάνουν το three-peat.

Οι Νιου Γιορκ Λίμπερτι θα παλέψουν για το πρώτο τους πρωτάθλημα στο WNBA, καθώς από το 1997 που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα έχουν κατακτήσει μόνο 3 τίτλους περιφέρειας (1999, 2000 και 2002).

Οι δυο τους μάλιστα, ήταν και οι καλύτερες ομάδες της regular season στο WNBA. Οι Νιου Γιορκ Λίμπερτι τερμάτισαν πρώτες με ρεκόρ 32 νικών και 8 ηττών, ενώ οι Μινεσότα Λινξ είχαν δύο ήττες παραπάνω, με συνολικό ρεκόρ 30 νικών και 10 ηττών.

Οι πρώτες της δυτικής περιφέρειας (Μινεσότα Λινξ) με τις αντίστοιχες πρώτες της ανατολικής (Νιου Γιορκ Λίμπερτι) αναμετρώνται για πρώτη φορά τα ξημερώματα της Παρασκευής και ώρα 03:00, στην έδρα των Λίμπερτι.

Τα άλλα δύο σίγουρα ματς, θα διεξαχθούν την Κυριακή 13/10 και ώρα 22:00 (ξανά στην έδρα των Λίμπερτι) και την Πέμπτη 17/10 στις 03:00. Το δεύτερο μάλιστα ματς θα είναι το πρώτο στην έδρα των Λινξ, οι οποίες έχουν το μειονέκτημα έδρας λόγω του ρεκόρ του στην regular season.