Κουζμίνσκας: «Η Λιθουανία έχει πολύ ωραίες γυναίκες, όμως και η Ελλάδα δεν πάει πίσω»

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Κουζμίνσκας: «Η Λιθουανία έχει πολύ ωραίες γυναίκες, όμως και η Ελλάδα δεν πάει πίσω»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:03 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:50 - 14.08.2024

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας σε μια συνέντευξη - αποκάλυψη, όπου μίλησε για όλους και για όλα!

Η ΑΕΚ Betsson την φετινή σεζόν στηρίζει πολλά στον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, με τον Λιθουανό να αποτελεί την ήρεμη δύναμη της ομάδας και έναν εκ των κορυφαίων, όχι μόνο στην Ένωση, αλλά και σε ολόκληρο το BCL!

Ο Λιθουανός λοιπόν, ανακρίθηκε από τη Betsson, με τον σταρ της Ένωσης να δίνει σπουδαίο υλικό, σε ένα βίντεο 18 λεπτών γεμάτο ατάκες! Μάλιστα κατά την διάρκειά του κάνει και ένα... γκεστ ο Ίγκι Μπραζντέικις του Ολυμπιακού! 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας: 

Για το πώς νιώθει που είναι στην ΑΕΚ:

«Αρχικά είμαι τυχερός στην καριέρα μου που έχω παίξει σε ωραίες περιοχές και σε ομάδες που έχουν μεγάλη ιστορία. Κάθε φορά που έρχομαι σε μία ομάδα το νιώθω. Εάν μία ομάδα δουλεύει καλά για πολύ καιρό, αν είμαι σε μία ομάδα με ιστορία. Οπότε μίλησα με αρκετό κόσμο πριν υπογράψω στην ομάδα. Μίλησα με τον Γιόνας Μασιούλις που έπαιξε εδώ. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα αυτήν την απόφαση. Μέχρι στιγμής δεν πάνε ακριβώς τα πράγματα όπως θα θέλαμε αλλά είναι η αρχή της σεζόν και ελπίζουμε ότι βήμα με το βήμα θα γίνουμε καλύτεροι».

Για το πώς είναι η σχέση σου με τους συμπαίκτες σου μέσα και έξω από το γήπεδο:

«Όπως είπα και νωρίτερα. Όταν έρχεσαι σε μία ομάδα πρέπει να γνωρίσεις στο περίπου 25 νέα πρόσωπα. Που είναι σαν οικογένεια για το επόμενο διάστημά σου. Κυριολεκτικά περνάς περισσότερο χρόνο μαζί τους από όλη την οικογένειά σου. Και πιστεύω ότι έχουμε ένα πολύ καλό γκρουπ από παιδιά στην ομάδα και σαν παίκτες και σαν ανθρώπους. Γιατί για μένα πάνω από όλα εκτιμώ τους ανθρώπους ως προσωπικότητες πρώτα, γιατί αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε να κάνουμε κάποια δείπνα μαζί, ακόμα και να βγούμε κάποιο βράδυ μαζί για να μπορέσουμε να... κολλήσουμε λίγο περισσότερο».

Για το ότι έχει αγωνιστεί στην Ευρωπη και στο ΝΒΑ:

«Η διαφορά ήταν νομίζω ο τρόπος ζωής και ακόμα ο χρόνος που παίζεις. Στο ΝΒΑ είναι πιο εύκολο από ότι εδώ. Όλοι το λένε ότι εκεί είναι μία λίγκα παικτών και εδώ στην Ευρώπη όχι. Και συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Ειδικά στην κανονική διάρκεια δεν νομίζω να είναι και πολύ δύσκολο να αγωνιστείς εκεί. Απλά χρειάζεσαι να είσαι στην κατάλληλη στιγμή. Μπορούμε να δούμε πόσοι παίκτες έπαιξαν με επιτυχία στο ΝΒΑ και ήρθαν εδώ και δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένοι στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι όσοι έχουν παίξει και στην Ευρωλίγκα και στο ΝΒΑ θα πουν ότι εδώ προετοιμάζονται πολύ περισσότερο από ότι στο ΝΒΑ. Τα scouting report και όλα τα άλλα. Στην Ευρώπη αν χάσεις ένα με δύο παιχνίδια στην σειρά έχεις πρόβλημα. Υπάρχει κάποια παραπάνω πίεση σε σένα από τους προπονητές, τους ιδιοκτήτες. Στο ΝΒΑ μπορεί να χάσεις και έξι παιχνίδια στη σειρά και οι παίκτες να έρθουν και να σου πουν ότι είσαι σε καλό δρόμο. Οπότε ναι είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι αναφορικά με τα πάντα και μπορούμε αυτό να το δούμε με τα δύο τελευταία Μουντομπάσκετ. Εντάξει μπορεί να λένε ότι δεν έφεραν (οι ΗΠΑ) τους καλύτερους παίκτες τους αλλά αυτοί οι παίκτες είναι πολύ καλοί στο ΝΒΑ και είναι από τους κορυφαίους στη λίγκα. Και δεν κατέκτησαν τα δύο τελευταία Παγκόσμια οπότε, το ευρωπαϊκό μπάσκετ πιάνει πολύ γρήγορα σιγά σιγά το αμερικανικό μπάσκετ».

Για το αν θα άλλαζε κάποιες από τις επιλογές στην καριέρα του:

«Καλή ερώτηση. Συνήθως στη ζωή μου δεν θέλω να μετανιώνω για κάτι. Μπορεί μερικές επιλογές να ήταν καλύτερες αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Στο τέλος της ημέρας, πριν ξεκινήσω να παίζω μπάσκετ, εάν κάποιος μου έλεγε να κάνω αυτήν την καριέρα και υπέγραψε για να την κάνεις, εννοείται πως θα το έκανα. Όταν ήμουν 15-16 χρονών, έπαιζα ακόμα στη δεύτερη λίγκα της ομάδας του σχολείου μου και δεν κατάφερα να μπω στην πρώτη ομάδα. Ήθελα να μείνω κοντά στην ομάδα. Οπότε πήρα την άδεια να γίνω διαιτητής και ήμουν διαιτητής για μία με δύο χρονιές αλλά στη συνέχεια δυνάμωσα, μεγάλωσα λίγο περισσότερο. Είχα την ευκαιρία να μπω στην πρώτη ομάδα και άρχιζα να παίζω καλά και τώρα είμαι εδώ! Όπως είπα δεν θα είμαι απέναντι στον Θεό ή σε όποιον με βοήθησε να είμαι δω. Οπότε δεν θα πω ότι έχω μετανιώσει για κάτι. Όχι όλα είναι καλά.»

Για το αν έχει κάποιο τελετουργικό πριν τα ματς:

«Ω ναι. Πριν από την ημέρα του παιχνιδιού, δεν κάνω τίποτα που δεν χρειάζεται να σκεφτώ. Ξέρω ποια παπούτσια θα φορέσω, ποια κορδόνια θα επιλέξω. Γνωρίζω τι θα φάω, πότε θα φάω, πότε θα κοιμηθώ. Δηλαδή τα πάντα. Επίσης έχω και κάποια χαζά πράγματα ακόμα που αν αρχίσω να τα λέω, πιθανώς όσοι ακούνε θα πιστέψουν ότι έχω κάποιο πρόβλημα στο μυαλό μου. Ας πούμε όταν πρέπει να μπω στο ματς, εάν έχω μία πετσέτα επάνω μου θα πρέπει να την δαγκώσω και μετά θα την πετάξω στη θέση της. Πράγματα σαν αυτά. Πιστεύω ότι πολλοί μπασκετμπολίστες έχουν τα δικά τους γούρια γιατί βοηθούν να αποβάλλεις το άγχος που έχεις πριν το ματς. Να κάνεις τα πάντα βήμα με βήμα, να έχεις τη δική σου ρουτίνα».

Για την πιο όμορφη ανάμνησή του από την Ελλάδα:

«Τα μπουζούκια. Όχι όχι... Ήταν ωραία μου άρεσαν αλλά είμαι άνθρωπος της φύσης και εδώ έχετε ωραίες παραλίες, θάλασσες. Και θυμάμαι μετά από ένα παιχνίδι, ο Πρίντεζης μας πήρε στο σκάφος του και μας πήγε στα νησιά γύρω. Πιστεύω ότι έχετε όμορφες παραλίες, θάλασσες και νησιά για να δει κανείς. Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί εδώ είναι τυχεροί».

Για το τι του αρέσει στην Ελλάδα και τι όχι:

«Πράγματα που μου αρέσουν. Ο καιρός, το φαγητό, ο κόσμος.

Πράγματα που δεν μου αρέσουν. Δεν μου αρέσουν που όλα εδώ είναι άνω κάτω. Δηλαδή εδώ ας πούμε είναι ένα κομμωτήριο, εδώ επισκευάζουν μηχανές και εδώ πουλούν κρέας. Και δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Επίσης όταν έχεις ένα παιδί έχεις άλλα προβλήματα. Δεν ξέρω πως μπορώ να το πω στα αγγλικά. Είναι ο δρόμος έτσι και δίπλα ας πούμε το πεζοδρόμιο. Γενικά υπάρχει πρόβλημα στο να περπατήσεις. Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα, δέντρα, το οδόστρωμα είναι κάπως έτσι».

Το δεύτερο πράγμα είναι αυτό και το τρίτο και όπως είπα στην αρχή τι αγαπάω στους ανθρώπους. Ε εδώ υπάρχουν άνθρωποι που σου υπόσχονται πράγματα και μπορούν να τα ξεχάσουν σε 5 δευτερόλεπτα.

Για το γούρι του:

«Είναι ένα κολιέ. Που η γιαγιά μου το έδωσε στην μητέρα μου η οποία έπαιζε μπάσκετ. Και πέταξε προς τον Καναδά και το αεροπλάνο σχεδόν διαλύθηκε. Είχε μία αναγκαστική προσγείωση και είχε μαζί της αυτό το κολιέ. Και μετά όταν εγώ πήγα σε κάποια από τα πρωταθλήματα που έπαιζα μου το έδωσε και από τότε προσπαθώ να το έχω μαζί μου πάντα. Είναι ένα ωραίο πράγμα που από την γιαγιά μου πήγε στην μητέρα μου και εκείνη το έδωσε μένα και εγώ θα το δώσω στον γιό μου στη συνέχεια».

Για τιε τρεις λέξεις που τον χαρακτηρίζουν:

«Χαμόγελο, το δεύτερο πράγμα ίσως ήρεμος αλλά όχι θα έλεγα καλύτερα αισιόδοξος και το τρίτο που θα έλεγα είναι ότι το ζώδιό μου που είναι Ζυγός, οπότε αυτό από μόνο του τα λέει όλα».

Για το τι θα ήταν, εάν δεν ήταν μπασκετμπολίστας:

«Ελάχιστα πράγματα. Ένα από αυτά θα ήθελα να ήμουν διαιτητής, γιατί όπως είπα νωρίτερα είχα δίπλωμα. Το δεύτερο όμως επειδή μου αρέσει να γράφω άρθρα, ήθελα να σπουδάσω για να γίνω δημοσιογράφος όμως δεν υπήρχε αυτή η ειδικότητα στο Πανεπιστήμιο που πήγα. Οπότε ναι, ένα από αυτά».

Για τον αγαπημένο του παίκτη στο μπάσκετ:

«Όλοι οι Λιθουανοί μεγάλωσαν βλέποντας τον Άρβιντας Σαμπόνις. Αλλά εγώ όταν μεγάλωσα λίγο παραπάνω και έβλεπα λίγο παραπάνω, θα έλεγα τον Τόνι Κούκοτς. Είναι ο πρώτος που ήταν τόσο διάσημος και μπορούσε να κάνει τα πάντα. Οπότε σίγουρα αυτόν».

Για τους στόχους του τη φετινή χρονιά:

«Νομίζω ότι η ερώτηση θα έπρεπε να ήταν ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας, γιατί η ερώτηση είναι για την ομάδα. Και θεωρώ ότι ο κύριος στόχος για τη φετινή σεζόν είναι να γίνουμε όσο πιο σύντομα γίνεται πραγματική ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε καλούς παίκτες, καλό προπονητή αλλά όλοι αυτήν την στιγμή είναι ξεχωριστοί οπότε θα ήθελα να κολλήσουμε σαν ομάδα και να γίνουμε όλοι μία γροθιά όσο πιο σύντομα γίνεται».

Για το αγαπημένο του Emoji:

«Το αγαπημένο μου Emoji είναι σίγουρα το χαμόγελο με τα δάκρυα. Είναι κάτι που έχει πλάκα. Επίσης αυτό είναι καλό, που λογικά είναι και λίγο χαζό».

Για το πού του αρέσει να βγαίνει έξω:

«Δεν μου αρέσει πολύ να βγαίνω έξω. Μου αρέσει να πηγαίνω για φαγητό, να πίνω κάποιο ποτό και όλα αυτά αλλά μου αρέσει να τα κάνω σπίτι μου με τους στενούς μου ανθρώπους. Έτσι μπορείς και να μιλήσεις. Να μείνεις και μέχρι τις 5 το πρωί. Αλλά μένεις με τους στενούς σου ανθρώπους και έχεις κάποιες στιγμές για να θυμάσαι».

Για το ποιά ήταν η καλύτερη πόλη που έχει ποτέ επισκεφτεί:

«Δεν είναι η καλύτερη αλλά πιστεύω ότι η πιο εντυπωσιακή για μένα ήταν η Χαβάη και η Κούβα. Αυτό ήταν κάτι πολύ ενδιαφέρον για μένα».

Για το αν του αρέσουν οι Ελληνίδες:

«Βασικά πολύ κόσμος λέει ότι η Λιθουανία έχει όμορφες γυναίκες και συμφωνώ. Αλλά μπορώ να πω ότι η Ελλάδα την πλησιάζει αρκετά. Εξαρτάται και με το γούστο».

Για την καλύτερή του ανάμνηση από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 με τη Λιθουανία:

«Παίζαμε παιχνίδια και τα παιδιά δεν πήγαιναν στο σχολείο. Κόσμος έφευγε από δουλειά του για να δει τα παιχνίδια. Ήταν κάτι πολύ καλό αυτό. Και η ανάμνησή μου λοιπόν για αυτό θα είναι για όλο το καλοκαίρι. Ακόμα και που δεν κερδίσαμε κάποιο μετάλλιο. Αλλά θεωρώ ότι ήταν ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια μας. Είχαμε ένα εξαιρετικό γκρουπ από παιδιά. Ήταν η πρώτη ομάδα στην ζωή μου που όλοι οι παίκτες ήταν χαρούμενοι. Ήμασταν όλοι στην ίδια σελίδα, ακόμα και από τη στιγμή που δεν είχαμε τόσο ταλέντο, ήμασταν έτοιμοι για να φτάσουμε καλούς στόχους. Και εννοείται η νίκη απέναντι στις ΗΠΑ ήταν κάτι ιστορικό για μας, παρότι είχαμε κάποια προβλήματα εξαιτίας αυτής στον επόμενο γύρο».

Για το αν του λείπει το σπίτι του:

«Ναι».

Για το εάν του αρέσουν οι άντρες από την Ελλάδα:

«Αυτή είναι μία περίεργη ερώτηση. Ναι όλοι είναι δυνατοί σαν τον Ηρακλη. Δεν ξέρω τι να απαντήσω».

Για το αγαπημένο του ελληνικό ποτό:

«Ουάου. Αυτή ήταν πολύ όμορφη έκπληξη. Εντάξει δεν το περίμενα καθόλου αυτό.

Ναι εννοείται χωρίς αλκοόλ. Το νερό δεν έχει αλκοόλ. Αλλά ξέρω ότι η ερώτηση δεν είναι για αυτό. Μου αρέσουν τα ελληνικά κρασιά, επίσης δοκίμασα τσίπουρο. Είναι δυνατό αλλά είναι οκ. Αυτή θα είναι η απάντησή μου. Και ξέχασα τι ρώτησε στην πρώτη ερώτηση.

Α αν μ αρέσει η Ελλάδα, ναι μ αρέσει, αλλά ήδη έχω μιλήσει για αυτό».

Για το αγαπημένο του σνακ:

«Διαλέξατε τον λάθος άνθρωπο για να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις έτσι, γιατί οι ερωτήσεις πάνω κάτω είναι οι ίδιες. Οπότε το αγαπημένο μου σνακ; Μου αρέσει υπερβολικά η ελληνική σαλάτα. Αλλά εάν είναι καλής ποιότητας το κρέας, τότε μου αρέσει πολύ ο γύρος σε πίτα.

Εάν βέβαια η μπίρα δεν έχει αλκοόλ».

Για το αγαπημένο του εστιατόριο, ερώτηση που έκανε ο Ίγκι Μπραζντέικις:

«Μου αρέσουν γενικότερα τα εστιατόρια. Μου αρέσουν τα τοπικά εστιατόρια. Δεν μου αρέσουν τα εντυπωσιακά εστιατόρια γιατί αυτά μπορείς να τα βρεις παντού.

Ταβέρνες, κάποιο ωραίο κρέας. Ξέρεις που μπορεί τριγύρω να είναι λίγο... βρώμικα, πλαστικές καρέκλες. Οπότε μου αρέσουν πολύ αυτά τα μέρη.

Και σχετικά με τον Ίγκι πηγαίνω οπουδήποτε στην Γλυφάδα και όλα αυτά τα μέρη είναι πολύ ωραία».

Για τις αγαπημένες του σειρές:

«Σειρές; Έχω καιρό να δω και έχουμε πάρα πολλές προπονήσεις. Αλλά μου άρεσε πάρα πολύ το Narcos, μου άρεσε το Casa de Papel. Και εννοείται, και ειλικρινά, το Prison Break που είδα πριν δύο χρόνια».

Για το ποιος είναι ο πιο γκρινιάρης στην ΑΕΚ:

«Πιθανόν ο Κουζέλογλου και ο Ματαλιωτάκης που τις περισσότερες φορές δεν είναι χαρούμενος».

Για το ποιος είναι ο πιο τεμπέλης;

«Δεν μπορώ να προσβάλλω κανέναν οπότε θα πω εμένα. Αλλά μπορεί ο Κώττας λίγο παραπάνω, αλλά και αυτό είναι επειδή μοιάζει έτσι. Αλλά μπορεί και να μην είναι».

Για το ποιος έχει το καλύτερο γούστο στην μουσική:

«Εγώ. Όχι όχι. Νομίζω ο Κουζέλογλου ή ο φυσιοθεραπευτής μας ο Γιάννης. Γιατί όταν βάζουν μουσική αυτό΄είναι πολύ καλή».

Για το ποιος έχει το χειρότερο γούστο:

«Όλοι οι Αμερικάνοι!»

Για το ποιος είναι το party animal της ΑΕΚ:

«Θα πρέπει να είναι ο Μπεν ΜάκΛεμορ. Επίσης ο Όμηρος (Νετζήπογλου) γιατί είναι και νεαρός και επίσης ο Ζώης θα πρέπει να είναι και να του αρέσει να περνάει καλά».

Για το ποιος είναι ο καλύτερος στα παιχνίδια:

«Ο Τζόρνταν (ΜακΡέι) και ο Λάνγκστον (Χολ). Έχουμε παίξει χαρτιά μαζί και είναι πολύ καλοί. Και θα πω για τον χειρότερο πως είναι ο Τσέις (Ραντλ)».

Για το ποιος τρώει περισσότερο:

«Ο Τζάστιν (Τίλμαν) βάζει πολλά στο πιάτο του αλλά δε τα τελειώνει ποτέ. Ο Ματαλιωτάκης τρώει για δύο ώρες κάθε φορά αλλά δεν τρώει πολύ αλλά απλά είναι αργός. Μάλλον όμως ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε!»

Πάνοπλη για το 4Χ4 στο BCL η ΑΕΚ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

22:37 - 21.11.2023

Πάνοπλη για το 4Χ4 στο BCL η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ άφησε πίσω το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι απέναντι στην Κινγκ Στσέτσιν (22/11, 19:30) με τον Ζοάν Πλάθα να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Για το ποιος είναι ο καλύτερος χορευτής της ΑΕΚ:

«Πιθανότατα ο Μπεν (ΜάκΛεμορ). Γιατί είναι τραγουδιστής. Τραγουδάει καλά και νομίζω ότι πρέπει να είναι party animal και πιστεύω ότι χορεύει καλά».