Μίροτιτς: Τέλος για Ελλάδα

Νίκολα Μίροτιτς

i

Liga Endesa / Twitter

Μίροτιτς: Τέλος για Ελλάδα

Sportal newsroom 11:25 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:00 - 14.08.2024

Ο Νίκολα Μίροτιτς ετοιμάζεται να βρει τη χρυσή τομή με την Μπαρτσελόνα και να αποχωρήσει από την Βαρκελώνη, με την προοπτική της Ελλάδας να μένει εκτός κάδρου για τον έμπειρο φόργουορντ.

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Κώστα Σλούκα στις τάξεις των φίλων της ομάδας υπήρξε άκρατος ενθουσιασμός. Την ίδια στιγμή η φημολογία που αναπτύχθηκε συνέδεσε το «τριφύλλι» με τον Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος δεν θα συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα. Το όνομα του πρώην άσου της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα από τα πιο... καυτά, αλλά και «λαμπερά» της αγοράς και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν την σύνδεση ανάμεσα στο «τριφύλλι» και τον MVP της Euroleague για τη σεζόν 2021-22.

Νίκολα Μίροτιτς ©Intime

Έπειτα από 4 χρόνια στη Βαρκελώνη ο Μαυροβούνιος φόργουορντ οδηγήθηκε στην πόρτα της εξόδου, καθώς η αλλαγή στην οικονομική πολιτική της ομάδας έφερε νέα δεδομένα και στη διαμόρφωση του ρόστερ. Κάτι που σημαίνει πως το «βαρύ» συμβόλαιο του πρώην NBAer έμοιαζε δυσβάσταχτο για την οικονομική πολιτική που άποφάσισαν να χαράξουν οι Καταλανοί.

Εντός των επόμενων ημερών, ου μη και ωρών, το συμβόλαιο του Μίροτιτς αναμένεται να λυθεί με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο η προοπτική της Ελλάδας δεν υπάρχει στο κάδρο του χαρισματικού άσου. Κι αυτό γιατί από την λύση συνεργασίας με τους Καταλανούς αναμένεται να λάβει περί τα 10 εκατ. ευρώ, λόγω της φορολογίας πυο υπάρχει στην Ισπανία.

Όσο για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του; Η προοπτική της Μονακό συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες. Ο έμπειρος άσος βλέπει την ομάδα του Μόντε Κάρλο ως έναν ιδανικό προορισμό, σε όλα τα επίπεδα, για τη συνέχεια της καριέρας του, με το φλερτ ανάμεσα στις δύο πλευρές να έρχεται στο φως από το Sportal από τις 01/06.