Μήτογλου: Το turnaround στην καριέρα του, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το «πράσινο» καταφύγιο

Ντίνος Μήτογλου

i

© FIBA

Μήτογλου: Το turnaround στην καριέρα του, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το «πράσινο» καταφύγιο

Ευτυχία Οικονομίδου 23:20 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:25 - 08.07.2024

Ο Ντίνος Μήτογλου επέστρεψε για τα καλά τόσο σε εθνικό όσο και συλλογικό επίπεδο και μοναδικό του όνειρο είναι να κατακτήσει τα πάντα. Βρέθηκε από το ναδίρ στο ζενίθ εν μία νυκτί και είναι εδώ για να αποδείξει πως οι δύσκολες μέρες είναι πια πίσω του.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, όταν μιλάμε για τον Ντίνο Μήτογλου, ένα παιδί που πάλεψε, έπεσε, όμως σηκώθηκε και βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο επιθυμώντας να κατακτήσει ό,τι κατατιέται.

Ο 28χρονος φόργουορντ αποδεικνύει κάθε φορά που πατάει στο παρκέ πως αυτή την δύσκολη διετία που διένυσε την έχει αφήσει μια για πάντα πίσω του και τα καλύτερα έχουν ήδη έρθει και θα συνεχίσουν να έρχονται.

Δεκαετές συμβόλαιο στον Σπανούλη τώρα!

Δεκαετές συμβόλαιο στον Σπανούλη τώρα!

Το θέμα δεν είναι οικονομικό, αλλά ηθικό. Η Εθνική Ανδρών πρέπει να επενδύσει σε έναν θρύλο του μπάσκετ, που κατάφερε να εμπνεύσει και να ενώσει, εκπληρώνοντας τον στόχο της πρόκρισης στο Παρίσι έπειτα από 16 άκαρπα χρόνια. Γράφει ο «νονός» του «Kill Bill» Κώστας Σωτηρίου.

Όταν χάθηκε ο στόχος

Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2022, όταν έσκασε η βόμβα από την Αρμάνι, πως ο Ντίνος Μήτογλου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ με την ειρωνεία να είναι πως αυτό συνέβη μετά από τον αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η ειλικρίνεια και η καθαρότητα του χαρακτήρα του ήταν τα στοιχεία αυτά που βοήθησαν να μειωθεί στους 32 μήνες και εν τέλει να μειώνεται στο μισό, ώστε ο Έλληνας φόργουορντ να μπορέσει να πατήσει μια και καλή το restart στην καριέρα του.

Ο Παναθηναϊκός δεν ξέχασε το δικό του παιδί και ο Μήτογλου δεν ξέχασε την ομάδα της καρδιά του κι όταν η τιμωρία του εξέπνευσε, το «τριφύλλι» ήταν εκεί για να του δώσει το πολύτιμο χέρι βοηθείας του, ώστε να πορευτούν ξανά μαζί μετά από την κοινή τους πορεία τρία χρόνια νωρίτερα (2017-21).

Η ατυχία του χτύπησε ξανά την πόρτα κι εκεί που ήταν έτοιμος να ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα το καλοκαίρι του 2023 για να προσφέρει κι αυτός την δική του βοήθεια στην προσπάθεια της «γαλανόλευκης» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τραυματίστηκε εν μέσω των προπονήσεων στο μικρό του δάχτυλο και τέθηκε νοκ άουτ.

Το restart

Ο Ντίνος Μήτογλου δεν άφησε την αγάπη του για την «πορτοκαλί θεά». Το διάστημα που εξέτισε την τιμωρία του και βρισκόταν εκτός γηπέδων δούλευε σκληρά τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά αφήνοντας πίσω του τις άσχημες στιγμές και τις κακοτυχίες.

Από την στιγμή, όμως, που επέστρεψε είναι ασταμάτητος με τις εμφανίσεις του από το ξεκίνημα κιόλας της EuroLeague με τη φανέλα του Παναθηναϊκού να είναι μία και μία. Ο 28χρονος φόργουορντ κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη του Εργκίν Αταμάν και απέκτησε ενεργό ρόλο στους «πράσινους» αποδεικνύοντας σε κάθε του παιχνίδι πως τον αξίζει και με το παραπάνω.

Παναθηναϊκός AKTOR για την επέτειο ενός χρόνου από την απόκτηση του Σλούκα: «Το ξεκίνημα μίας νέας εποχής»
EUROLEAGUE

13:07 - 08.07.2024

Παναθηναϊκός AKTOR για την επέτειο ενός χρόνου από την απόκτηση του Σλούκα: «Το ξεκίνημα μίας νέας εποχής»

Ήταν 8 Ιουλίου του 2023, όταν ο Παναθηναϊκός AKTOR ανακοίνωσε την απόκτηση του Κώστα Σλούκα. Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από εκείνη τη μέρα κι οι «πράσινοι» θέλησαν να τον τιμήσουν με ανάρτηση στα social media.

Ο απολογισμός; Είναι γνωστός. Συνέβαλε στην κατάκτηση του τίτλου της EuroLeague από τον Παναθηναϊκό έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα την πρώτη σεζόν της αναμόρφωσης της ομάδας.

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε και μία ιστορική ανατροπή στην Basket League, όπου ανέτρεψε το προβάδισμα (2-0) του Ολυμπιακού στους τελικούς και κατέκτησε το πρωτάθλημα, κάτι που είχε γίνει μία και μοναδική φορά στο παρελθόν, το 2002 από την ΑΕΚ ξανά κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Τα νούμερα του Μήτογλου εκτοξεύτηκαν την πρώτη σεζόν της επιστροφής του με τον ίδιο να σημειώνει έξι double double στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση συγκεντρώνοντας μέσο όρο 11.3 πόντους και 6.2 ριμπάουντ αριθμοί εμφανώς αυξημένοι σε σχέση με όλες τις προηγούμενές του σεζόν. Το ίδιο παρατηρείται και στην Basket League όπου φέτος είχε μέσο όρο 10.9 πόντους και 6.1 ριμπάουντ.

Τώρα, στο κάδρο προστέθηκε και η Εθνική ομάδα. Με του που τελείωσαν οι υποχρεώσεις του με τον Παναθηναϊκό ενσωματώθηκε αμέσως στο σύνολο του Βασίλη Σπανούλη χωρίς να πάρει καν χρόνο για να ξεκουραστεί και μπήκε στη «μάχη» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεκαέξι χρόνια ήταν πολλά για την «επίσημη αγαπημένη», ώστε να μείνει μακριά από την κορυφαία διοργάνωση του κόσμου. Η παρέα που δημιούργησε ο κόουτς Σπανούλης εμπνέει υγεία, εμπιστοσύνη και πάνω απ’ όλα αυτοπεποίθηση και κάπως έτσι το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Η Ελλάδα θα ταξιδέψει στο Παρίσι έχοντας προκριθεί από το Προολυμπιακό τουρνουά στο ΣΕΦ αήττητη. Γιάννης Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου και Γιώργος Παπαγιάννης είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που δημιουργούν αυτή την ομαδική ατμόσφαιρα στο ελληνικό σύνολο.

Ανάμεσά τους δεσπόζει και δικαίως ο Ντίνος Μήτογλου, που ήδη από τα φιλικά έδειξε τις… άγριες διαθέσεις του, με αποκορύφωμα τα τέσσερα παιχνίδια του Προολυμπιακού τουρνουά, όπου ο φόργουροντ του Παναθηναϊκού τα έδωσε όλα κάνοντας μια πραγματική κατάθεση ψυχής και σώματος. Σε 22 λεπτά συμμετοχής συγκέντρωσε 9 πόντους και 5 ριμπάουντ βάζοντας κι εκείνος το δικό του λιθαράκι στην επική αυτή πρόκριση.

Για να ολοκληρωθεί το καρέ της φανταστικής χρονιάς του Ντίνου Μήτογλου λείπει από το κάδρο ένα μετάλλιο. Θα καταφέρει να εκπληρώσει ένα ακόμη όνειρο για να κλείσει αυτή η σεζόν με απόλυτη επιτυχία και με τον ιδανικότερο τρόπο για τον Έλληνα φόργουορντ. Ίδωμεν...