Αργεί ακόμα η επιστροφή του Μίτσελ Ρόμπινσον-Στην «αγορά» για σέντερ οι Νικς

Ο Μίτσελ Ρόμπινσον σε αγώνα με τους Νικς - Φωτ. IMAGO

Αργεί ακόμα η επιστροφή του Μίτσελ Ρόμπινσον-Στην «αγορά» για σέντερ οι Νικς

Απόστολος Μαυράκης 23:44 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:53 - 23.09.2024

Ο Μίτσελ Ρόμπινσον θα επιστρέψει στην δράση μετά τον Δεκέμβρη, με την ομάδα της Νέας Υόρκης να ψάχνει λύση... ανάγκης.

Ο Δεκέμβρης του 2023 έμελλε να είναι και μοιραίος για τον Μίτσελ Ρόμπινσον, καθώς τέθηκε νοκ-άουτ από την συνέχεια της κανονικής διάρκειας με κάταγμα στον αστράγαλο. Ο ίδιος επέστρεψε στην δράση τον Μάιο για τα playoffs, ωστόσο στην σειρά των Νικς κόντρα στους 76ers, ο Ρόμπινσον ξανατραυματίστηκε κάνοντας ένα μεγάλο... πισωγύρισμα.

Πολλοί μάλιστα κατηγορούν τον Εμπίντ ως αιτία του πισωγυρίσματος αυτού, μετά και την παρακάτω επίμαχη φάση στο τρίτο παιχνίδι της προαναφερθείσας σειράς των playoffs:

Σήμερα, έγινε γνωστό πως ο Ρόμπινσον θα αργήσει να επιστρέψει στην δράση και πλέον οι Νικς θέλουν να ανατρέξουν σε μια λύση ανάγκης. Ο θηριώδης σέντερ των Νεοϋορκέζων βρίσκεται σε μια ηλικία (26), κατά την οποία ο τραυματισμός του πρέπει να αντιμετωπιστεί με σύνεση και με... λεπτό χειρισμό.

Ακόμη, το επιτελείο των Νικς σίγουρα θα ήθελε τον Ρόμπινσον να επιστρέψει όντας 100% καλά, στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Επιπλέον, ένας τρίτος τραυματισμός μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο μπορεί να αποβεί μοιραίος όχι μόνο για την σεζόν, αλλά για ολόκληρη την καριέρα του Μίτσελ Ρόμπινσον.

Οι Νικς θα αναγκαστούν να βασιστούν στις περιπτώσεις τους Πρίσιους Ατσούα και Τζέρικο Σιμς στην θέση του «πενταριού». Παρόλα αυτά, το κενό που αφήνει ο Ρόμπινσον στο ροτέισον των ψηλών του Τομ Τιμποντό, δεν μπορεί να καλυφθεί από τους δύο προαναφερθέντες.

Η ομάδα της Νέας Υόρκης, θα μπορούσε να ανατρέξει σε κάποιες περιπτώσεις free agents, προκειμένου να βρει αυτήν την πολυπόθητη λύση. Τρεις παίκτες που ταιριάζουν στο «καλούπι» του Ρόμπινσον και την τρέχουσα περίοδο κυκλοφορούν ελεύθεροι και... ωραίοι, είναι οι Μπίσμακ Μπιγιόμπο, Τρίσταν Τόμπσον και Χάρι Τζάιλς.

Και οι τρεις φυσικά, δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση αυτό που κάποτε ήταν, ωστόσο μπορούν να αποτελέσουν αξιοπρεπέστατες έκτακτες προσθήκες για τους Νικς, εφόσον κιόλας ψάχνουν για έναν αθλητικό ψηλό, με έφεση μάλιστα στην άμυνα.

Για την ιστορία, ο Μίτσελ Ρόμπινσον επιλέχθηκε στην 36η θέση του Draft του 2018 από τους Νικς και έκτοτε παραμένει κάτοικος Νέας Υόρκης. Σε 320 παιχνίδια καριέρας στο NBA, ο ίδιος μετρά 8 πόντους, 7,9 ριμπάουντ και 1,9 τάπες το παιχνίδι, με ποσοστό 70% στα εντός πεδιάς σουτ.