Σε ανοιχτή γραμμή με Μιχάιλιουκ ο Παναθηναϊκός - Βαλένθια και Μπασκόνια τον θέλουν από Ισπανία

Σε ανοιχτή γραμμή με Μιχάιλιουκ ο Παναθηναϊκός - Βαλένθια και Μπασκόνια τον θέλουν από Ισπανία

Ηλίας Λαλιώτης 18:00 - 21.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:42 - 21.08.2023

Η υπόθεση του Σβι Μιχάιλιουκ οδεύει προς την τελική της ευθεία, με τον Ουκρανό να έχει μπει πλέον στη διαδικασία συζητήσεων για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη.

Ο Σβι Μιχάιλιουκ το έχει πάρει απόφαση πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (ή ενός απρόβλεπτου ντόμινο εξελίξεων εξαιτίας κάποιου trade) δεν θα βρει την πρόταση που αναζητούσε στο NBA κι έχει στρέψει την προσοχή του στην αγορά της Ευρώπης.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν το σχετικό ρεπορτάζ του Sportal, καθώς μετά τη στάση αναμονής που τηρούσε ο ίδιος απέναντι στις ομάδες της EuroLeague που προσέγγιζαν την πλευρά του το προηγούμενο διάστημα (ελπίζοντας σε πρόταση που θα τον κάλυπτε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού), πλέον έχει μπει σε απευθείας επαφές μαζί τους.

Ο Παναθηναϊκός έχει εκδηλώσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον του για τον Ουκρανό «μπομπέρ», θεωρώντας πως θα είναι το ιδανικό συμπλήρωμα στο ήδη εξαιρετικό ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Εργκίν Αταμάν. Την περασμένη Παρασκευή (18/8) έγινε και η πρώτη απευθείας συνομιλία μαζί του, εξέλιξη σίγουρα θετική για την υπόθεση.

Οι δύο πλευρές είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις -είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο. Αισιοδοξία υπάρχει, αλλά τίποτα δεν είναι ακόμα τελειωμένο.

Το δεδομένο είναι πως ενδιαφέρον υπάρχει και από άλλες ομάδες της Ευρώπης, με συλλόγους της Ισπανίας να έχουν χτυπήσει ήδη την... πόρτα της πλευράς του Μιχάιλιουκ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ στη χώρα της ιβηρικής η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ασχοληθεί έντονα το προηγούμενο διάστημα.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες μέρες υπάρχουν επαφές ανάμεσα στην πλευρά του παίκτη και τις Βαλένθια και Μπασκόνια, που επίσης έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον 26χρονο γκαρντ-φόργουορντ. Δύσκολα όμως θα αποτελέσουν εμπόδια για τον Παναθηναϊκό.

Όσο για το αγωνιστικό του στιλ, ο Μιχάιλιουκ μπορεί να παίξει στις θέσεις «2» και «3», διαθέτει εξαιρετικά αξιόπιστο σουτ, ενώ δημιουργεί και για τους συμπαίκτες του. Έχει πλούσιο επιθετικό ρεπερτόριο, μπορεί να σκοράρει από κάθε σημείο του γηπέδου με κάθε τρόπο, αν και ορισμένες φορές οι επιλογές του είναι τραβηγμένες.

Ξέρει να συνεργάζεται και να ξεχωρίζει μέσα από το σύνολο. Ιδανικός για να τρέξει το γήπεδο στο τρανζίσιον. Χρησιμοποιεί μια σειρά από ντρίμπλες και αλλαγές κατευθύνσεων για να φτιάξει το δικό του σουτ ή να φτάσει με ντράιβ στο καλάθι.