Νέο συμβόλαιο της Μονακό στον Στραζέλ: Ο νεαρός Γάλλος υπέγραψε τριετή επέκταση

Νέο συμβόλαιο της Μονακό στον Στραζέλ: Ο νεαρός Γάλλος υπέγραψε τριετή επέκταση

Γιώργος Γαβριλάκης 10:54 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:05 - 14.08.2024

Μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου με την Γαλλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο 22χρονος γκαρντ, Μάθιου Στραζέλ, υπέγραψε επέκταση συμβολαίου με την Μονακο έως το καλοκαίρι του 2027.

Όσο αγωνίστηκε στο Ολυμπιακό Τουρνουά, προσέφερε λύσεις στην Γαλλία. Με λίγα λόγια έβαλε και ο Μάθιου Στραζέλ το... λιθαράκι του μέχρι την πορεία κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου.

Η κορυφαία του στιγμή ήταν το τετράποντο που έβαλε στην εκπνοή του της τέταρτης περιόδου στο ματς των ομίλων με την Ιαπωνία. Τότε που έσωσε τους «τρικολόρ» από μία ήττα που ίσως και να τους επηρέαζε βαθμολογικά και κυρίως ψυχολογικά.

Τώρα, ήρθε η ώρα της επαγγελματικής του αποκατάστασης. Ο 22χρονος γκαρντ, ο οποίος ανήκει στη Μονακό από το καλοκαίρι του 2022 όταν και είχε αποκτηθεί από την Βιλερμπάν, υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του Πριγκιπάτου.

Πλέον, είναι έτοιμος να αναπτύξει τον ρόλο του και τη θέση του σε ένα σύνολο βέβαια, που στην περιφέρεια πρωταγωνιστεί ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague, Μάικ Τζέιμς, ενώ αποκτήθηκε και ο NBAer, Φουρκάν Κορκμάζ σε μία από τις πιο... δυνατές κινήσεις ολόκληρης της μεταγραφικής περιόδου.

Για τον Στραζέλ πάντως, η προοπτική είναι τεράστια και θεωρείται ότι ο κόουτς Σάσα Ομπράντοβιτς θα του δώσει πολλές ευκαιρίες άμεσα. Πέρσι, στην Euroleague αγωνίστηκε για 17 ματς έχοντας 4,4 πόντους και 1,8 ασίστ σε 13,1 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Με την Γαλλία στο Ολυμπιακό Τουρνούα είχε 5 πόντους και 1,6 ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μονακό πέραν του Κορκμάζ, έχει αποκτήσει τον Νικ Καλάθη, τον Γιώργο Παπαγιάννη, τον νεαρό και ανερχόμενο Γιουχάν Μπεγκαρίν, τον Βίτο Μπράουν, ενώ ανανέωσε τη συνεργασία της με τους Ελί Οκομπό, Τζαρόν Μπλόσομγκεϊμ και Ντονάτας Μοτιεγιούνας.