Η Μονακό έκανε το «μπαμ»: Ανακοίνωσε τον Κορκμάζ!

Η Μονακό έκανε το «μπαμ»: Ανακοίνωσε τον Κορκμάζ!

Ευτυχία Οικονομίδου 12:23 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:24 - 07.08.2024

Η Μονακό επιβεβαίωσε τις φήμες και ανακοίνωσε την απόκτηση του Φουρκάν Κορκμάζ.

Ακουγόταν μέρες και είχε βουίξει ο τόπος σχετικά με το μέλλον του Φουρκάν Κορκμάζ, που αφού αποχαιρέτησε τους Φιλαδέλφεια Σίξερς μετά από επτά χρόνια κοινής πορείας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η Μονακό επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και προχώρησε στην απόκτηση του Τούρκου παίκτη.

Οι Μονεγάσκοι ανακοίνωσαν την σημαντική αυτή συνεργασία για να ενισχύσουν την περιφερειακή τους γραμμή που θα μοιάζει σαν υπερδύναμη την φετινή σεζόν στην EuroLeague.

Κορκμάζ ξεκίνησε την καριέρα του στα εφηβικά και νεανικά τμήματα της Αναντολού Εφές, πριν δοθεί δανεικός στην Περτεβνιγιάλ, για να επιστρέψει στην πρώτη ομάδα και αγωνιστεί στην EuroLeague. Στην συνέχεια δόθηκε ξανά δανεικός στην Μπαντίρμα, όπου κατέκτησε και το κύπελλο Τουρκίας και ονομάστηκε ο καλύτερος νέος παίκτης του Basketball Champions League. Το 2017 υπέγραψε με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς για να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να δοκιμάσει την τύχη του στο NBA παίζοντας για δύο χρόνια στην G League, πριν ανέβει στην πρώτη ομάδα και ακολουθήσει την καριέρα του εκεί.

Ο Τούρκος γκαρντ/φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο 1+1 χρόνων και στα 7 χρόνια που έμεινε στο NBA είχε 6.8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ μέσο όρο με 35.6% στα τρίποντα σε 328 αγώνες.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!