Σοκ στη Μονακό: Η ιταλική δικαιοσύνη δεσμεύει 41 εκατ. ευρώ από τον ιδιοκτήτη της ομάδας

Αλεκσέι Φεντορίτσεφ

Σοκ στη Μονακό: Η ιταλική δικαιοσύνη δεσμεύει 41 εκατ. ευρώ από τον ιδιοκτήτη της ομάδας

Χρήστος Τσάλτας 23:24 - 29.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:24 - 29.07.2024

Προβλήματα για την Μονακό και τον ιδιοκτήτη της, Αλεκσέι Φεντορίτσεφ, καθώς όπως αναφέρουν Μέσα από την Ιταλία, η ιταλική δικαιοσύνη προχωράει σε κατάσχεση 41 εκατ. ευρώ από την περιουσία του για φοροδιαφυγή.

Το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ έντονο για τον ιδιοκτήτη της Μονακό, Αλεκσέι Φεντορίτσεφ, έναν από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες του ανατολικού μπλοκ. Ο Φεντορίτσεφ έχει περιουσία στην Ιταλία, η οποία όμως μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών της χώρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Corriere Fiorentino, το δικαστήριο της Φλωρεντίας κίνησε διαδικασίες ώστε να δεσμευτεί το ποσό των 41 εκατ. ευρώ από την περιουσία του. Επιπλέον, κατασχέθηκε από το Ministryo della Giustizia κατασχέθηκε και το κάστρο του στην Φλωρεντία, το Torre del Gallo, το οποίο βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δημοφιλή τοποθεσία στην πόλη της Φλωρεντίας.

Επιπλέον, ο Φεντορίτσεφ βρίσκεται στο στόχαστρο και των Αρχών στην Ουκρανία. Πιο συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας τον κατηγορεί για δωροδοκία δημοσίων λειτουργών, απάτη σε βάρος της ουκρανικής κρατικής εταιρείας στην εμπορία αγροτικών προϊόντων ύψους άνω των 60 εκατομμυρίων δολαρίων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τις επόμενες κινήσεις του Φεντορίτσεφ, ωστόσο τα τελευταία γεγονότα έχουν φέρει πέπλο αμφιβολίας πάνω από το Μόντε Κάρλο, την ίδια ώρα που η Μονακό συνεχίζει τις εντυπωσιακές κινήσεις, έχοντας προσφέρει ένα ηγεμονικό νέο συμβόλαιο στον Μάικ Τζέιμς, ενώ απέκτησε αυτό το καλοκαίρι τους Νικ Καλάθη και Γιώργο Παπαγιάννη.