Εξωπραγματικός Τζέιμς και διασυρμός της Μακάμπι στην έδρα της Μονακό

Μονακό - Μακάμπι Τελ Αβίβ

i

Photo by Alfonso Cannavacciuolo/Euroleague Basketball via Getty Images

Εξωπραγματικός Τζέιμς και διασυρμός της Μακάμπι στην έδρα της Μονακό

Νίκος Καλαμπάκας 23:58 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:27 - 14.08.2024

Η Μονακό με ηγέτη τον Μάικ Τζέιμς επικράτησε της Μακάμπι με σκορ 107-79 στο Πριγκιπάτο. Ο Αμερικάνος γκαρντ ήταν μια ομάδα μόνος του και παρέσυρε την ομάδα στους ρυθμούς του, δίνοντάς της μια εύκολη όπως εξελίχθηκε νίκη.

Ο Τζέιμς πετούσε... φωτιές, η Μονακό στρίμωξε τη Μακάμπι στα... σχοινιά και η ομάδα του πριγκιπάτου έφτασε στην 3η της νίκη στη φετινή Euroleague εύκολα, αφού μετά την 1η περίοδο δεν βρήκε καμία αντίσταση φτάνοντας άνετα στο τελικό 107-79.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Μονακό μπήκε αποφασισμένη στο παρκέ και καθοδηγούμενη από τον Μάικ Τζέιμς είχε τον έλεγχο του αγώνα. Ο γκαρντ από τις ΗΠΑ ήταν σε πολύ καλή βραδιά και κυριάρχησε απέναντι στους Ισραηλινούς, δίνοντας αυτός τον ρυθμό του αγώνα. Στον αντίποδα η Μακάμπι έβλεπε τον Λορέντζο Μπράουν να προσπαθεί να βάλει σε.. τάξη το παιχνίδι της και να είναι ο κορυφαίος της παίκτης, τουλάχιστον μέχρι το 27-23 της 1ης περιόδου.

Η 2η περίοδος ήταν μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Η Μονακό πάτησε το... γκάζι και με επί μέρους σκορ 25-15 στο δεκάλεπτο πήρε διαφορά ασφαλείας που έφτασε τους 14 πόντους όταν οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα (52-38).

Ο αγώνας είχε πάρει πλέον τον δρόμο του και οι γηπεδούχοι τον αέρα των Ισραηλινών. Η Μονακό συνέχισε να... βομβαρδίζει το αντίπαλο καλάθι και να κυριαρχεί στο παρκέ, ανεβάζοντας ακόμα σε μεγαλύτερα επίπεδα τη διαφορά. Στο τέλος της 3ης περιόδου το σκορ ήταν 85-57 και πλέον όλα είχαν κριθεί, αφού οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Το τελικό 107-79 αποτυπώνει πλήρως το μπλακ άουτ των φιλοξενούμενων και την κυριαχρία των γηπεδούχων στο παρκέ.

MVP:

Ο Μάικ Τζέιμς έκανε τα πάντα στο παρκέ και ήταν ο άνθρωπος που δεν βρήκε καμία αντίσταση από την αντίπαλη άμυνα. Οι 24 πόντοι του, οι 5 ασίστ του και τα 4 ριμπάουντ, αποτυπώνουν πλήρως την ηγετική του παρουσία. 

Που κρίθηκε το ματς

Μετά την 1η περίοδο η Μακάμπι δεν ξαναμπήκε ποτέ στο παρκέ. Η άμυνα της Μονακό καθήλωσε τους φιλοξενούμενους και έκανε τη δουλειά εύκολη για την ομάδα του Πριγκιπάτου. 

Η επόμενη αγωνιστική

Η Μονακό ταξιδεύει στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει την Αρμάνι, ενώ η Μακάμπι υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Διαιτητές:

Περούγκα, Παστούσιακ και Σουκς

Τα δεκάλεπτα: 27-23, 52-38, 85-57, 107-79

ΜΟΝΑΚΟ (Ομπράντοβιτς): Οκόμπο 17, Μπλόσομγκεϊμ 10, Μπράουν 11, Ντιαλό 18, Κορνελί, Τζαϊτέ 5, Γουόκερ 10, Μοτιεγιούνας 2, Τάρπεϊ, Ουαταρά 4, Χολ 4, Τζέιμς 24

ΜΑΚΑΜΠΙ (Κάτας): Κλίβελαντ 14, Γουεμπ 4, Μπράουν 14, Μένκο 6, Σόρκιν 10, Ντι Μπαρτολομέο 2, Ριβέρο 8, Κοέν, Μάγιερ, Νίμπο 10, Μπλατ 5, Κόλσον 6

Η Euroleague Sportal Show έρχεται μετά το τέλος της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές με όλο το ρεπορτάζ από το ΣΕΦ