Η Μονακό ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία της με τον νεαρό Γιουάν Μπεγκαρίν (vid)

Φωτ. IMAGO

Η Μονακό ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία της με τον νεαρό Γιουάν Μπεγκαρίν (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:22 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:32 - 12.07.2024

Ο 22χρονος Γιουάν Μπεγκαρίν είναι η νέα επένδυση της Μονακό. Πρόκειται για την επιλογή του Μπόστον Σέλτικς στο NBA Draft του 2021, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Ναντέρ.

Έχει κάνει όλες τις βασικές της κινήσεις. Ανανέωσε το συμβόλαιο του Μάικ Τζέιμς, απέκτησε τον Νικ Καλάθη και τον Γιώργο Παπαγιάννη από την Φενέρμπαχτσε και η Μονακό πλέον, «γεμίζει» την ομάδα της.

Πριν επεκτείνει και τη συνεργασίας της με τον Ελί Οκομπό, κατι που αναμένεται να συμβεί σύντομα, η ομάδα από το Πριγκιπάτο έκανε μία προσθήκη και γνώμονα το μέλλον. Ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιουάν Μπεγκαρίν και επισημοποίησε μία νέα συνεργασία, η συμφωνία της οποίας είχε οριστικοποιηθεί εδώ και καιρό.

Ο 22χρονος γκαρντ με τη μεγάλη προοπτική, ο οποίος το 2021 επελέγη στο Νο 45 του ΝΒΑ Draft από τους Μπόστον Σέλτικς, παίρνει την μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του και φθάνει να δούμε αν θα ανταποκριθεί στο υψηλό επίπεδο της Euroleague.

Ο Μπεγκαρίν ξεκίνησε την καριέρα του από την Παρί, που φέτος κατέκτησε το EuroCup και τη νέα σεζόν θα δοκιμαστεί στην Euroleague, αλλά την αγωνιστική περίοδο 2022-23 επέλεξε να αγωνιστεί με την επίσης γαλλική Ναντέρ, ώστε να πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής και αρκετές ευκαιρίες και να παρουσιάσει το ταλέντο του σε όλους. Τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό (είχε 7,5 πόντου, 3 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 1,2 κλεψίματα μέσο όρο στο πρωτάθλημα) και η Euroleague αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της γι' αυτόν.