Ο Κορκμάζ είπε το δικό του αντίο στους Σίξερς και οδεύει προς Μονακό

Φουρκάν Κορκμάζ - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Ο Κορκμάζ είπε το δικό του αντίο στους Σίξερς και οδεύει προς Μονακό

Ευτυχία Οικονομίδου 09:00 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:01 - 06.08.2024

Ο Φουρκάν Κορκμάζ δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό της EuroLeague με τη Μονακό να δείχνει ο επικρατέστερος προορισμός.

Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς και ο Φουρκάν Κορκμάζ θα ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους μετά από 7 χρόνια κοινής πορείας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο 27χρονος Τούρκος αποχαιρέτησε την ομάδα του και είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μονακό, καθώς μετά την αποχώρηση του Τζόρνταν Λόιντ για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Κορκμάζ αποτελεί καλή λύση για την ενίσχυση της ομάδας του Πριγκιπάτου στη θέση των γκαρντ.

«Δεν είχα την ευκαιρία να πω αντίο, αλλά τώρα θέλω να αφιερώσω λίγο χρόνο για να το κάνω. Ευχαριστώ τον οργανισμό των Σίξερς, τους καταπληκτικούς οπαδούς και τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου. Η υποστήριξη και η αγάπη σας ήταν απίστευτη. Έχω κάνει τρομερές φιλίες στην πορεία και είμαι ευγνώμων για κάθε στιγμή που πέρασα εντός και εκτός γηπέδου. Έχουμε μοιραστεί τόσες καλές και δύσκολες στιγμές μαζί. Φιλαδέλφεια, Η Πόλη της Αδελφικής Αγάπης, θα έχετε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ευχαριστώ για τις αναμνήσεις και το ταξίδι. Τώρα, ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά στην καριέρα μου», ήταν τα λόγια που έγραψε στη λεζάντα για το αντίο του στους Σίξερς.

O Κορκμάζ που ξεκίνησε την καριέρα του στα εφηβικά και νεανικά τμήματα της Αναντολού Εφές, πριν δοθεί δανεικός στην Περτεβνιγιάλ, για να επιστρέψει στην πρώτη ομάδα και αγωνιστεί στην EuroLeague. Στην συνέχεια δόθηκε ξανά δανεικός στην Μπαντίρμα, όπου κατέκτησε και το κύπελλο Τουρκίας και ονομάστηκε ο καλύτερος νέος παίκτης του Basketball Champions League. Το 2017 υπέγραψε με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς για να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να δοκιμάσει την τύχη του στο NBA παίζοντας για δύο χρόνια στην G League, πριν ανέβει στην πρώτη ομάδα και ακολουθήσει την καριέρα του εκεί.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!