O Moτιεγιούνας ενεργοποιεί την option και παραμένει στην Μονακό

Φωτ. IMAGO

i

© imago

O Moτιεγιούνας ενεργοποιεί την option και παραμένει στην Μονακό

Γιώργος Γαβριλάκης 16:05 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:06 - 12.07.2024

Η Μονακό τα... βρήκε με τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας και σύμφωνα δημοσιεύματα, οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να επεκτείνουν τη συνεργασία τους μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Δεν ήταν από την αρχή ξεκάθαρες ούτε οι προθέσεις του ίδιου, ούτε οι διαθέσεις της ομάδας. Παρόλα αυτά, η Μονακό βρήκε σημείο τομής με τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας και ο Λιθουανός είναι έτοιμος να ενεργοποιήσει την επιλογή που έχει στα χέρια του με σκοπό να παραμείνει στην ομάδα από το Πριγκιπάτο, μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Για καιρό, ο 33χρονος σέντερ ύψους 213ων εκατοστών και πρώην NBAer, συνδέθηκε με φήμες που αφορούσαν άλλες ομάδες της Euroleague, όπως την Μιλάνο και την Αναντολού Εφές, αλλά τελικά -σύμφωνα με το Basketnews- η Μονακό θα τον κρατήσει για δύο ακόμα σεζόν.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο (2023-24) ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας, πρώην παίκτης των Χιούστον Ρόκετς (2012-2016) και των Νιου Ορλίνς Πέλικανς (2017) στον «μαγικό πλανήτη», κατέγραψε στη στατιστική του 8,8 πόντους με 37,7% στα τρίποντα και 3,4 ριμπάουντ μέσο όρο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, αγωνιζόμενος για 18 λεπτά ανά αγώνα. Στα Playoffs πάντως, παρά τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε, εκτίναξε την απόδοσή του και στα πέντε ματς ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, προσφέροντας 13,2 πόντους με 53,8% στα τρίποντα, 3,6 ριμπάουντ και σχεδόν δύο ασίστ (1,8 για την ακρίβεια) μέσο όρο.

Μαζί με το νεοαποκτηθέντα Γιώργο Παπαγιάννη, αλλά και τους Μαμ Ζαϊτέ και Ντόντα Χολ, ο Μοτιεγιούνας ολοκληρώσει με τον πιο πλήρη τρόπο την front line των Μονεγάσκων, που έχουν αποκτήσει ήδη για την περιφέρειά τους τον Νικ Καλάθη, τον νεαρό Γιουάν Μπεγκαρίν, έχουν κρατήσει τους Μάικ Τζέιμς και Τζέιρον Μπλόσομγκεϊμ, ενώ ουσιαστικά απομένει μόνο η ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Ελί Οκομπό.