Η Μονακό ολοκλήρωσε την «βόμβα» Καλάθη!

Νικ Καλάθης

Η Μονακό ολοκλήρωσε την «βόμβα» Καλάθη!

Χρήστος Τσάλτας 19:04 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:11 - 17.06.2024

Ο Νικ Καλάθης μετακομίζει στην Μονακό για την ερχόμενη σεζόν, αποτελώντας το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα για τη σεζόν 2024-25.

Ο μεγάλος στόχος της Μονακό ήταν η παραμονή του Μάικ Τζέιμς στο Πριγκιπάτο. Από τη στιγμή που το σίριαλ αυτό ολοκληρώθηκε με happy end και τον Αμερικανό γκαρντ να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών, οι πρωταθλητές Γαλλίας «έτρεξαν» όλα τα υπόλοιπα θέματα για τη μεταγραφική ενίσχυσή τους.

Ένα από τα πιο βασικά εξ αυτών ήταν ο Νικ Καλάθης. Ο διεθνής πλέι μέικερ αποχαιρέτησε την Φενέρμπαχτσε, έπειτα από δύο σεζόν στην τουρκική ομάδα, με την οποία κατέκτησε το double στην Τουρκία (πρωτάθλημα και κύπελλο) υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Από το Πριγκιπάτο στην Καταλονία ο Μπλόσομγκεϊμ: Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να τον αποκτήσει
EUROLEAGUE

12:44 - 17.06.2024

Από το Πριγκιπάτο στην Καταλονία ο Μπλόσομγκεϊμ: Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να τον αποκτήσει

Ο Τζαρόν Μπλόσομγκεϊμ έπειτα από δύο χρόνια στη Μονακό μένει ελεύθερος και η Μπαρτσελόνα έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες προσέγγισης του με σκοπό να τον αποκτήσει άμεσα!

Το deal ανάμεσα σε Μονακό και Καλάθη είχε «κλειδώσει» τις προηγούμενες μέρες και το μόνο που έμενε ήταν η οριστικοποίηση της μεταγραφής, μέσα από την ανακοίνωση των back to back πρωταθλητών Γαλλίας. Η οποία βγήκε το απόγευμα της Δευτέρας, με τον Καλάθη να γίνεται το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Σάσα Ομπράντοβιτς και να... ανταμώνει εκ νέου με τον άλλοτε συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Μάικ Τζέιμς.

Ο Καλάθης στα 35 του αναμένεται να φέρει ποιότητα και εμπειρία στο παιχνίδι μιας ομάδας η οποία «διψάει» για διακρίσεις και τίτλους. Η περσινή πορεία δεν στέφθηκε από επιτυχία, καθώς οι Μονεγάσκοι δεν βρέθηκαν στο Final 4 της Euroleague, με τον στόχο αυτό να έχει τεθεί ενόψει της νέας σεζόν.

Έτσι, ο Καλάθης με την μεταγραφή αυτή θα μπει στη... μηχανή της Μονακό, πλαισιώνοντας τους Τζέιμς και Οκόμπο στην περιφέρεια, την ώρα που τα κόκκινα της ομάδας του Μόντε Κάρλο αναμένεται να φορέσει και ένα από τα πιο σημαντικά prospects του γαλλικού μπάσκετ, ο Γιουχάν Μπεγκαρίν.