Πρεμιέρα στο γαλλικό πρωτάθλημα για την Μονακό, επίσημο ντεμπούτο για Καλάθη και Παπαγιάννη

Νικ Καλάθης και Γιώργος Παπαγιάννης

Πρεμιέρα στο γαλλικό πρωτάθλημα για την Μονακό, επίσημο ντεμπούτο για Καλάθη και Παπαγιάννη

Μιχάλης Καλογήρου 10:17 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:20 - 20.09.2024

Ξεκινά το γαλλικό πρωτάθλημα σήμερα Παρασκευή (20/9), με τη Μονακό των Νικ Καλάθη και Γιώργο Παπαγιάννη να φιλοξενείται στο «Palais des Sports Pierre Ratte» από την Σεντ Κουεντίν.

Πρώτο επίσημο παιχνίδι για τους Μονεγάσκους λίγες μέρες πριν την έναρξη της Euroleague και την πρεμιέρα με την Μιλάνο. Η Μονακό, χωρίς τον τραυματία Μάικ Τζέιμς που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην μέση, θα ταξιδέψει στο Σεντ Κουεντίν για την πρεμιέρα της γαλλικής LNB.

Το επίσημο ντεμπούτο τους αναμένεται να κάνουν οι Νικ Καλάθης και Γιώργος Παπαγιάννης με την κόκκινη φανέλα. Ο πρώτος αναμένεται να τραβήξει αρκετό «κουπί» στον άσσο μέχρι την επιστροφή του Μάικ Τζέιμς, ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το πρώτο επίσημο ματς και του Φουρκάν Κορκμάζ, ο οποίος το καλοκαίρι εγκατέλειψε το ΝΒΑ μετά από επτά χρόνια για να εγκατασταθεί στο Πριγκιπάτο.

Ποιο στοιχείο θέλει να καλύψει ο Μπαρτζώκας μέχρι να επιστρέψει ο Μιλουτίνοφ!
EUROLEAGUE

22:50 - 19.09.2024

Ποιο στοιχείο θέλει να καλύψει ο Μπαρτζώκας μέχρι να επιστρέψει ο Μιλουτίνοφ!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα πρέπει μέσα από την ομαδική προσπάθεια να αυξήσει την συγκομιδή των επιθετικών ριμπάουντ, στα οποία ήταν μετρ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ όσο βρίσκονταν στο παρκέ

Όσο για τον MVP της περσινής Euroleague (Μάικ Τζέιμς) και πρώτο σκόρερ όλων των εποχών στην κορυφαία διοργάνωση, όπως όλα δείχνουν ότι θα χάσει τα πρώτα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά υπάρχει περίπτωση να προλάβει και να είναι διαθέσιμος στον κόουτς Σάσα Ομπράντοβιτς για την πρεμιέρα της Euroleague (3/10).

Θυμίζουμε πως ο Αμερικανός υποβλήθηκε σε μικροεπέμβαση πριν λίγες εβδομάδες, για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στην μέση, ενώ έχασε την καλοκαιρινή προετοιμασία της Μονακό στην Ιταλία. Το πρόβλημα στην μέση πάντως δεν μοιάζει τόσο σοβαρό για τον Τζέιμς, που το φετινό καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο για άλλα 3 χρόνια στους Μονεγάσκους, έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την Σεντ Κουεντίν ξεχωρίζουν, ο πρώην NBAερ Τζερόμ Ρόμπινσον (135 παιχνίδια στο NBA) και ο 18χρονος ανερχόμενος Γάλλος Νόλαν Τραορέ, ο οποίος σύμφωνα με το ESPN, αναμένεται να επιλεχθεί στον πρώτο γύρο του Draft του 2025.

Η ομάδα του Γαλλικού βορρά, θα αγωνιστεί φέτος στο Basketball Champions League αφού πέρσι τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος, ενώ για την πρεμιέρα του BCL θα υποδεχτεί τον Κολοσσό Ρόδου (1/10). Στον όμιλο βρίσκονται επίσης η τουρκική Καρσίγιακα και η ισπανική Τενερίφη.