Νέο πρόστιμο για τη Μονακό από τη γαλλική Λίγκα (LNB)

Ο Μάικ Τζέιμς

Νέο πρόστιμο για τη Μονακό από τη γαλλική Λίγκα (LNB)

Γιάννης Πάλλας 17:00 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:00 - 09.10.2024

Με χρηματικό πρόστιμο ύψους 18.500 ευρώ τιμώρησε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος στη Γαλλία (LNB) τη Μονακό επειδή δεν κατέθεσε όλα τα έγγραφα για τη συμμετοχή των παικτών στα πέντε φιλικά προετοιμασίας

Χρηματικό πρόστιμο 18.500 ευρώ επέβαλλε η διοργανώτρια αρχή του γαλλικού πρωταθλήματος (LNB) σε συνεργασία με την νομική και πειθαρχική επιτροπή στη Μονακό για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε τους παίκτες της στα πέντε φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας χωρίς να έχει προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

Οι μονεγάσκοι θα έπρεπε να έχουν αποστείλει πριν τα παιχνίδια την ακριβή λίστα των παικτών που θα συμμετείχαν στις αναμετρήσεις. Από τη στιγμή που δεν συνέβη κάτι τέτοιο, η διοργανώτρια αρχή αξιολόγησε πως οι εν λόγω παίκτες δεν είχαν πάρει ποτέ την έγκριση για να αγωνιστούν.

Η «καμπάνα» θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη δεδομένου ότι σύμφωνα με τον κανονισμό, το πρόστιμο ανέρχεται στις 5.000 ευρώ για κάθε παίκτη, ανά παιχνίδι και η Μονακό βρέθηκε εκτεθειμένη για πέντε φιλικούς αγώνες (με Μάλαγα, Μπασκόνια, Ρεάλ, Μπρεογκάν και Βαλένθια).

Εν ολίγοις, από τη στιγμή που παρατάχθηκε με 12αδα σε αυτά τα παιχνίδια, αυτό σημαίνει ότι για κάθε ματς θα μπορούσε να δεχθεί πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ, άρα συνολικό ποσό 300.000 ευρώ!

Αξίζει να επισημανθεί πως είναι η δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν που η γαλλική Λίγκα (LNB) τιμωρεί την Μονακό, καθώς οι μονεγάσκοι έχουν ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο 20.000 ευρώ και την αφαίρεση μίας νίκης, καθώς δεν είχαν καταθέσει τα πλήρη στοιχεία του συμβολαίου του Μάικ Τζέιμς.

Ο νομικός σύμβουλος της Μονακό Ξαβιέ Λεσέρφ-Γκαλέ, αναφερόμενος στο θέμα, υποστήριξε: «Την περασμένη σεζόν, υπήρξε μια συζήτηση για την αρμοδιότητα της Λίγκας και τελικά άλλαξε τους κανονισμούς της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι σύλλογοι έχουν πλέον την υποχρέωση διαβίβασης στοιχείων προσόντων ποδοσφαιριστών (συμβόλαια, ιατρικές βεβαιώσεις κ.λπ.) 24 ώρες πριν τον αγώνα, ακόμη και όταν οι αγώνες διεξάγονται στο εξωτερικό με ξένους συλλόγους».

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Πάντως, η Μονακό έχει καταθέσει έφεση, η οποία αναμένεται να εκδικασθεί την Παρασκευή (11/10), ευελπιστώντας πως θα δικαιωθεί και θα εξαληφθεί το πρόστιμο.