«Πρίγκιπας» Τζέιμς, ανάγκασε τη βασίλισσα να υποκλιθεί

«Πρίγκιπας» Τζέιμς, ανάγκασε τη βασίλισσα να υποκλιθεί

Νίκος Καλαμπάκας 22:54 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 14.08.2024

Η Μονακό έφτασε σε εύκολη νίκη κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον Τζέιμς να ηγείται της ομάδας του Προγκιπάτου, η βασίλισσα υπέβαλε τα σέβη της αφού οι παίκτες του Ομπράντοβιτς επικράτησαν με 98-76.

Τη 12η νίκη της στη φετινή Euroleague πήρε η Μονακό, η οποία υπέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Πριγκιπάτο με 98-76. Κορυφαίος για μια ακόμα φορά των νικητών ήταν ο Μάικ Τζέιμς, που σημείωσε 15 πόντους και μοίρασε 12 ασίστ στους συμπαίκτες του. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Μονακό ήταν αποφασισμένη να πάρει τη νίκη απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που φάνηκε από την ένταση με την οποία ξεκίνησε η ομάδα τον αγώνα. Ο Τζέιμς ήταν εξαιρετικός από την αρχή και κατάφερε να κυριαρχήσει στην περιφέρεια, κυρίως μοιράζοντας εξαιρετικά το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο έχοντας διαφορά 13 πόντων, απέναντι σε μια Ρεάλ που φαινόταν αποσυντονισμένη από την απουσία του Ταβάρες.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην 2η περίοδο. Οι γηπεδούχοι είχαν την κυριαρχία, ενώ πλέον έπαιρναν πόντους και από τον Λόιντ που είχε μπει ζεστός στον αγώνα. Ο Μούσα προσπαθούσε να κρατήσει τους φιλοξενούμενους κοντά στο σκορ, όμως μάταια αφού ήταν μόνος του στην επίθεση, εκεί όπου οι συμπαίκτες του έδειχναν να μην έχουν έμπνευση. Στο ημίχρονο η Μονακό προηγούταν με 56-40 και η ρεάλ έπρεπε να αλλάξει πολλά για να έχει τύχη.

H Μονακό ανέβασε ακόμα περισσότερο την ένταση, η Ρεάλ αδυνατούσε να ακολουθήσει κι έτσι και η 3η περίοδος κύλησε με τους Γάλλους να κυριαρχούν απόλυτα. Ο Τζέιμς είχε κάνει double double στο τέλος της έχοντας 15 πόντους και 12 ασίστ και η Μονακό είχε καθαρίσει το παιχνίδι, αφού στο 30' το σκορ ήταν στο 80-54.

Χωρίς εκπλήξεις κύλησε και η 4η περίοδος, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να προσπαθεί απλά να μην αφήσει τη διαφορά να ξεφύγει περισσότερο. Οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει το πρώτο ζητούμενο και πλέον έπαιζαν πιο χαλαρά, με αποτέλεσμα το σκορ να πέσει και κάτω από τους 20 πόντους. Το τελικό 98-76 έδωσε στη Μονακό την 12η νίκη της, ενώ η Ρεάλ γνώρισε την 3η ήττα της στη λίγκα.

MVP

Ο Λόιντ ήταν πολύ καλός στην εκτέλεση, όμως για μια ακόμα φορά ο Μάικ τζέιμς ήταν όλα τα λεφτά για τη Μονακό. Έκανε ένα ακόμα double double στην καριέρα του και ήταν ο ηγέτης της ομάδας του Πριγκιπάτου.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Η απουσία του Ταβάρες κόντρα σε μια ομάδα με πολλές λύσεις στη ρακέτα, ήταν εμφανής. Η Μονακό έκανε εύκολη νίκη χωρίς τον βασικό σέντερ των Ισπανών.

Η επόμενη αγωνιστική

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τον Ολυμπιακό ενώ η Μονακό αγωνίζεται στην έδρα της Εφές.

Διαιτητές Λάτσεβς, Βίλιους και Πέτεκ

Δεκάλεπτα: 33-20, 56-40, 80-54, 98-76

Δείτε εδώ το boxscore του αγώνα

Δείτε εδώ το play by play του αγώνα

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Παρτίζαν και όλη τη δράση της Παρασκευής