Ήττα της Μονακό από την Σεντ-Κεντέν στο επίσημο ντεμπούτο των Καλάθη-Παπαγιάννη

Ήττα της Μονακό από την Σεντ-Κεντέν στο επίσημο ντεμπούτο των Καλάθη-Παπαγιάννη

Απόστολος Μαυράκης 23:00 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:11 - 21.09.2024

Η Μονακό γνώρισε την ήττα-σοκ από την Σεντ-Κεντέν με 68-66 στην πρώτη αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, με τους Καλάθη και Παπαγιάννη να κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους.

Η Μονακό ζορίστηκε και εν τέλει ηττήθηκε από την Σεντ-Κεντέν με 68-66, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι Μονεγάσκοι κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση στο τελευταίο δεκάλεπτο (επιμέρους 10-22), ωστόσο αυτό δεν κατέστη αρκετό για τους ίδιους. Ντεμπούτο με τα χρώματα της ομάδας έκανα οι δύο νεοαποκτηθέντες Έλληνες διεθνείς από την Φενέρμπαχτσε, Νικ Καλάθης και Γιώργος Παπαγιάννης.

Τα ηνία του πρώτου ημιχρόνου ανήκαν στην Σεντ-Κεντέν, η οποία βρέθηκε να προηγείται στο τέλος του 20λεπτου με 38-29. Τα πράγματα δεν άλλαξαν κατά πολύ στο τρίτο δεκάλεπτο, με την Σεντ-Κεντέν να επικρατεί και σε αυτό με το επιμέρους 20-15. Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο με την εις βάρος της διψήφια διαφορά (58-44), η Μονακό έψαξε την υπέρβαση και βρέθηκε κοντά στην ανατροπή με ένα 0-7 σερί τα τελευταία δυο λεπτά.

Με το ματς να βρίσκεται ισόπαλο στο 66-όλα, ο άρτι αφιχθείς από το NBA, Τζερόμ Ρόμπινσον, ευστόχησε σε δίποντο 4 δευτερόλεπτα πριν την λήξη και έβαλε μπροστά την Σεντ-Κεντέν με το 68-66, σκορ το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό. Ο ίδιος ήταν και ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του σημειώνοντας 15 πόντους, ενώ κατέβασε και 3 ριμπάουντ. Τον Ρόμπινσον πλαισίωσε και ο επίσης «διψήφιος» Τζιοβάν Ονιάνγκε των 11 πόντων και των 3 ριμπάουντ, ενώ ίδιο αριθμό πόντων σκόραρε και o Λοΐκ Σβαρτς, μαζί με τα 5 ριμπάουντ του.

Από την μεριά της Μονακό, τα πρώτα δείγματα των δυο Ελλήνων ήταν θετικά. Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ο δεύτερος σκόρερ των Μονεγάσκων κάτω από τον «15άρη» Οκόμπο με 12 πόντους, ενώ κυριάρχησε στους αιθέρες μαζεύοντας 8 ριμπάουντ. Ένα λιγότερο, είχε ο έτερος Έλληνας της Μονακό, Νικ Καλάθης. Ο έμπειρος point guard, ξεκίνησε στην βασική πεντάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς και μαζί με τα 7 ριμπάουντ του, είχε 4 ασίστ και 5 πόντους.

Αξιοσημείωτη είναι η απουσία του Μάικ Τζέιμς από την Μονακό, καθώς ο ίδιος βρίσκεται ακόμη σε στάδια αποθεραπείας λόγω της εγχείρησης στην μέση του, που υποβλήθηκε πριν λίγες εβδομάδες. Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η νεοφώτιστη Σεντ-Κεντάν, έδωσε τον πρώτο της αγώνα στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού μπάσκετ έπειτα από 31 χρόνια. Επομένως, καταλαβαίνουμε πως η χθεσινή της νίκη θα καταγραφεί στα «βιβλία της ιστορίας» της ομάδας.