«Η Μονακό σκέφτεται την περίπτωση του Κορκμάζ»

Φουρκάν Κορκμάζ - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

«Η Μονακό σκέφτεται την περίπτωση του Κορκμάζ»

Ευτυχία Οικονομίδου 16:36 - 27.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:37 - 27.07.2024

Ο Φουρκάν Κορκμάζ βρίσκεται στα ραντάρ της Μονακό, που σκέφτεται να επαναφέρει τον Τούρκο γκαρντ στην EuroLeague.

Η Μονακό θέλει να ενισχύσει την περιφερειακή της δύναμη και έχει ρίξει το βλέμμα της στην περίπτωση του Φουρκάν Κορκμάζ από το NBA και τους Φιλαδέλφεια Σίξερς.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα, οι Μονεγάσκοι, μετά την αποχώρηση του Τζόρνταν Λόιντ για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, μελετούν τι επιλογές τους στα γκαρντ και στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα του 27χρονου Τούρκου, που αποτελεί καλή λύση για την ενίσχυση της ομάδας του Πριγκιπάτου σε αυτή τη θέση.

O Κροκμάζ που ξεκίνησε την καριέρα του στα εφηβικά και νεανικά τμήματα της Αναντολού Εφές, πριν δοθεί δανεικός στην Περτεβνιγιάλ, για να επιστρέψει στην πρώτη ομάδα και αγωνιστεί στην EuroLeague. Στην συνέχεια δόθηκε ξανά δανεικός στην Μπαντίρμα, όπου κατέκτησε και το κύπελλο Τουρκίας και ονομάστηκε ο καλύτερος νέος παίκτης του Basketball Champions League. Το 2017 υπέγραψε με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς για να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να δοκιμάσει την τύχη του στο NBA παίζοντας για δύο χρόνια στην G League, πριν ανέβει στην πρώτη ομάδα και ακολουθήσει την καριέρα του εκεί.

Σε εθνικό επίπεδο, ο Φουρκάν Κορκμάζ με την Τουρκία μετράει συμμετοχές στο EuroBasket 2015 και 2017, ενώ έλαβε μέρος και στο Προολυμπιακό τουρνουά της Μανίλα το 2016. Μάλιστα, έχει κατακτήσει χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο με τις U18 και U19.