Μονέκε: «Ο Λάσο μου δίνει ευθύνες, μια νέα ομάδα θέλει χρόνο»

Τσίμα Μονέκε

Μονέκε: «Ο Λάσο μου δίνει ευθύνες, μια νέα ομάδα θέλει χρόνο»

Νίκος Καλαμπάκας 17:40 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:41 - 09.10.2024

Ο Τσίμα Μονέκε μίλησε στο Sportal της Σερβίας, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της Μπασκόνια με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται απόψε (9/10) την Μπασκόνια και ο Τσίμα Μονέκε, μίλησε στο Sportal της Σερβίας για την αναμέτρηση.

Ο φόργουορντ των Βάσκων έθιξε μια σειρά από ενδιαφέροντα θέματα, αφού μίλησε τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους στόχους της ομάδας του.

Αρχικά, ο Μονέκε απάντησε στο τι θα πρέπει να περιμένουν οι φίλοι της Μπασκόνια από την επίσκεψή της στο Βελιγράδι:

«Γνωρίζουμε όλοι ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Φυσικά, όλοι ξέρουμε για το κοινό και την ενέργεια των οπαδών στη Σερβία. Θα είναι δύσκολο, πρέπει να παίξουμε καλά και να μείνουμε ενωμένοι, να παίξουμε με ενέργεια και να είμαστε γρήγοροι στις αντιδράσεις μας».

Για το πόσο σημαντική ήταν η νίκη επί της Παρτιζάν στην πρεμιέρα:

«Είναι πάντα σημαντικό να ξεκινάμε τη σεζόν της Euroleague με νίκη. Είναι δύσκολο να κερδίσεις ένα παιχνίδι σε αυτή τη λίγκα, ανεξάρτητα με ποιον παίζεις ή πού παίζεις. Η Παρτιζάν έχει υψηλές προσδοκίες αυτή τη σεζόν και το να η νίκη μας εναντίον της μπροστά στους φιλάθλους μας είναι πολύ γλυκιά, αλλά μια νίκη δεν αρκεί για να είμαστε καλά στη σεζόν».

Ξεκινήσατε το Endesa Liga με δύο ήττες, βλέπετε τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα ως ευκαιρία για να ξεκινήσετε ένα νικηφόρο σερί;

«Ναι, παίζουμε κάθε παιχνίδι για να κερδίσουμε, αλλά είμαστε και άνθρωποι και συμβαίνουν πράγματα που δεν εξαρτώνται από εμάς. Ξέρω ότι ό,τι και να κάνουμε στην Ευρωλίγκα, η Endesa Liga είναι μια εντελώς διαφορετική διοργάνωση. Ξέρουμε ότι πέρυσι δεν μπήκαμε στα πλέι οφ στην Ισπανία, οπότε ξέρουμε ότι δεν θέλουμε να το ξαναpάuουμε. Πρέπει να ετοιμαστούμε, να ξεκουράσουμε το σώμα μας για να παίξουμε στην Ισπανία το Σαββατοκύριακο».

Για τις καλοκαιρινές προσθήκες είπε:

«Ναι, κάθε ομάδα που αλλάζει έστω και τέσσερις ή πέντε παίκτες χρειάζεται χρόνο. Έτσι, ανεξάρτητα από το πώς δείχνουμε τώρα, θα πρέπει να δείχνουμε καλύτεροι σε τρεις, τέσσερις, πέντε μήνες. Η νίκη είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε και αυτό θα έρθει με τον καιρό».

Για το πως είναι να δουλεύει με τον Λάσο:

«Ήταν υπέροχος μαζί μου μέχρι τώρα, μου δίνει ευθύνες, πιστεύει σε μένα... Είμαι ο αρχηγός αυτής της ομάδας και αγαπώ την εμπιστοσύνη που μου έχει. Είναι εκεί για μένα, ξέρει ότι είμαι πάντα δίπλα του με τον τρόπο που παίζω και την ενέργεια που φέρνω καθημερινά. Είναι υπέροχο για μένα, για όλη την ομάδα και είναι μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με την περσινή σεζόν, για την οποία είμαι χαρούμενος.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Δεν έπαιξα όσο ήθελα πέρυσι. Ξεκινάω αυτή τη σεζόν τελείως διαφορετικά σε σχέση με την προηγούμενη... Έχω πολύ περισσότερες ευθύνες από την προηγούμενη. Άλλες οι συνθήκες, άλλοι οι προπονητές και ο τρόπος παιχνιδιού. Πέρυσι υπήρξαν πολλά παιχνίδια όπου δεν έπαιξα ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο. Θα μπορούσα να ήμουν καλύτερος, θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα, αν μου είχαν δοθεί περισσότερες ευκαιρίες».