Και η Βαλένθια στη «μάχη» για Μόουζες Ράιτ - Παραμένει φαβορί ο Ολυμπιακός

Μόουζες Ράιτ

i

© Instagram

Και η Βαλένθια στη «μάχη» για Μόουζες Ράιτ - Παραμένει φαβορί ο Ολυμπιακός

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:20 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για τον Μόουζες Ράιτ, όμως δεν... παίζει μόνος του, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal και η Βαλένθια έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για τον παίκτη.

Ο Μόουζες Ράιτ είναι ο παίκτης που έχουν ξεχωρίσει στον Ολυμπιακό για την θέση των ψηλών, με τον παίκτη όμως, παρότι η ομάδα του Πειραιά φαντάζει φαβορί για την απόκτησή του, να μην είναι δεδομένο πως θα καταλήξει στους Ερυθρόλευκους.

Η πλευρά του Μόουζες Ράιτ έχει δεχθεί κρούση και από τη Βαλένθια, με τον Ολυμπιακό να είναι μεν το φαβορί, όμως να μην έχει «κλειδώσει» ακόμη τον παίκτη.

Επιθυμία πάντως όλων είναι το ζήτημα να τελειώσει άμεσα, με τον Μόουζες Ράιτ, που βλέπει με πολύ καλό μάτι την προοπτική του Πειραιά, να περιμένει την τελική επαφή με την πλευρά του Ολυμπιακού, πριν πάρει την τελική του απόφαση για την συνέχεια της καριέρας του.

Μόουζες Ράιτ © Instagram

Ο Μόουζες Ράιτ αγωνίζεται εδώ και μερικές εβδομάδες στο τουρκικό πρωτάθλημα, έχοντας 26.4 πόντους, 8.4 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και 1.4 κοψίματα μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής, με τα νούμερά του, όπως είναι φυσιολογικό, να τραβούν το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για έναν παίκτη με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα, σε πολύ καλή ηλικία (25 ετών) και εξελίξιμο, που όμως δεν έχει ακόμα μεγάλη εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα.

Πριν τη Μερκεζεφέντι ο Μόουζες Ράιτ αγωνιζόταν στην Κίνα, έχοντας 12.8 πόντους και 6.5 ριμπάουντ μέσο όρο σε 20 λεπτά συμμετοχής, ενώ νωρίτερα δεν είχε περάσει ποτέ από την Ευρώπη.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο κολέγιο του Τζόρτζια Τεκ, ενώ έχει δύο περάσματα από το NBA με τις φανέλες των Μάβερικς και των Κλίπερς την σεζόν 2021/22. Την σεζόν 2022/23 αγωνίστηκε στην Κίνα με την φανέλα της Ζεγιάνγκ, όπου είχε 12.1 πόντους και 6.8 ριμπάουντ μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής.