Μοτιεγιούνας: «Η Euroleague δεν έχει σχέδια επέκτασης την επόμενη σεζόν» (vid)
i

© Euroleague basketball

Μοτιεγιούνας: «Η Euroleague δεν έχει σχέδια επέκτασης την επόμενη σεζόν» (vid)

Sportal newsroom 16:10 - 01.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:18 - 14.08.2024

Ο Παούλιους Μοτιεγιούνας, CEO της Euroleague σε συνέντευξή του μίλησε για όλους και για όλα. Η περίπτωση της Μακάμπι, αλλά και τα σχέδια επέκτασης της διοργάνωσης.

Συνέντευξη  στο S Sport παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της EuroLeague, Παούλιους Μοτιεγιούνας, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα σενάρια περί επέκτασης της λίγκας και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με το Ντουμπάι. Ο CEO της λίγκας ξεκαθάρισε ότι ενώ το Λονδίνο και το Παρίσι παραμένουν βασικές αγορές για την EuroLeague, το πρωτάθλημα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης για τη σεζόν 2024-25.

Αρχικά, ο Παούλιους Μοτεγιούνας σχολίασε την περίπτωση της Μακάμπι. Όπως είπε, η ομάδα του Ισραήλ θα αγωνίζεται στο Βελιγράδι και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν ώστε να βρεθεί λύση.

«Το σημείο κλειδί είναι ότι όλα τα κλαμπ βρίσκονται στο ίδιο μήκος αναφορικά με τη συνέχεια της διοργάνωσης. Αυτό θέλει προφανώς και το μάνατζμεντ της διοργάνωσης. Εν τέλει βρήκαμε έναν τρόπο ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται η Μακάμπι, οπότε αξιολογώ τη συνάντηση ως ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Η διαδικασία λήψης μιας απόφασης είναι εύκολη, γιατί όλοι πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος. Όμως το εν λόγω ζήτημα είναι πολύ δύσκολο, γιατί σε κάθε μέρος της Ευρώπης υπάρχει μία διαφορετική πραγματικότητα, επικρατούν διαφορετικές συνθήκες. Στο τέλος όμως όλοι ενώθηκαν. Η Μακάμπι ήρθε προτείνοντας να χρησιμοποιήσει μία ουδέτερη έδρα στην Σερβία και όλοι την ενέκριναν. Εμείς ως Λίγκα θα την κοιτάξουμε για να δούμε τι θα γίνει με τις μεταφορές, τη διαμονή, την φύλαξη, όλα αυτά τα ζητήματα ώστε να είναι ασφαλής, να πάνε όλα βάσει σχεδίου και να βρίσκονται υπό έλεγχο. Το πιο θετικό σημείο είναι ότι τα παιχνίδια θα συνεχίσουν να γίνονται και η Μακάμπι θα εξακολουθήσει να παίζει», σημείωσε σχετικά ο Παούλιους Μοτιεγιούνας.

Ο CEO της Euroleague αναφέρθηκε και στις φήμες για επέκταση της διοργάνωσης. «Δεν πάμε σε επέκταση αυτή τη στιγμή. Δεν το σκεφτόμαστε για την επόμενη σεζόν», υπογράμμισε ο Λιθουανός. «Προφανώς, το Λονδίνο και το Παρίσι είναι βασικές αγορές για τις οποίες μιλούσαμε πάντα. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μπούμε εκεί, αλλά πιστεύουμε ότι δεν έχει ωριμάσει ακόμα. Είμαστε χαρούμενοι που και οι δύο πόλεις έχουν ομάδες στο EuroCup. Είναι ένα πρώτο βήμα για να παίξουν στην EuroLeague».

Απευθυνόμενος στις φήμες ότι η Παρί είναι κάτοχος wild card για την Euroleague την επόμενη σεζόν, ο Μοτιεγούνας έβαλε τέλος στην παραπληροφόρηση. Ο διευθύνων σύμβουλος της Euroleague ξεκαθάρισε ότι η κατάκτηση του EuroCup είναι ο μόνος δρόμος για την είσοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του μπάσκετ, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς για αυτόματη είσοδο με wild card.

«Υπάρχουν μέσα ενημέρωσης που λένε ότι η Παρί θα είναι κάτοχος wild card για την Euroleague την επόμενη σεζόν. Δεν είναι αλήθεια», ξεκαθάρισε ο Μοτιεγιούνας. «Αν κερδίσουν το EuroCup, μπορούν να είναι στην EuroLeague γιατί αυτό είναι το σκαλοπάτι. Αναλύουμε την αγορά, παρακολουθούμε την απόδοση της ομάδας και τους υποστηρίζουμε να παίξουν EuroCup όπως και όλες οι άλλες ομάδες, αλλά οι συζητήσεις για την wild card δεν είναι αλήθεια».

«Δεν υπάρχουν σχέδια επέκτασης για την επόμενη σεζόν», συνέχισε ο Μοτιεγιούνας τονίζοντας ότι η επέκταση αυτή τη στιγμή είναι «ένα δευτερεύον ζήτημα για τη διοργάνωση».

Ωστόσο, εν μέσω συζητήσεων για ανάπτυξη, ο ίδιος αποκάλυψε τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με το Ντουμπάι. Χαρακτήρισε τις συνομιλίες ως διαδικασία διαπραγμάτευσης, εκφράζοντας ενδιαφέρον για την αγορά της Μέσης Ανατολής.

«Ναι, είμαστε σε συνομιλίες με το Ντουμπάι. Είναι μια διαδικασία διαπραγμάτευσης. Είναι μια ενδιαφέρουσα αγορά. Είμαστε πρόθυμοι να την αναλύσουμε», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Euroleague. «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια παρουσίαση για τους συλλόγους μόλις τελειώσουν όλα. Και θα αποφασίσουμε. Προφανώς, η αγορά της Μέσης Ανατολής είναι κάτι που εξετάζει το NBA, το ποδόσφαιρο και όλα τα άλλα αθλήματα. Η EuroLeague δεν αποτελεί εξαίρεση.

MVP του Οκτωβρίου ο Τόρνικε Σενγκέλια της Βίρτους Μπολόνια (vid)
EUROLEAGUE

15:32 - 01.11.2023

MVP του Οκτωβρίου ο Τόρνικε Σενγκέλια της Βίρτους Μπολόνια (vid)

Ο πολυτιμότερος παίκτης του πρώτου μήνα της EuroLeague είναι ο Τόρνικε Σενγκέλια! Ο Γεωργιανός φόργουορντ, που παραλίγο το καλοκαίρι να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά έμεινε στη Βίρτους Μπολόνια, που την έχει μετατρέψει στην πιο... αυτή ομάδα ολόκλητης της EuroLeague.

Μπορούν να φιλοξενήσουν τις ομάδες και να οργανώσουν τους αγώνες σε κορυφαίο επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια αγορά που θα ξεκλειδώναμε. Η προσέγγισή τους είναι με τον ίδιο τρόπο. Γνωρίζουν ότι μπορούν να βοηθήσουν τη διοργάνωση να αναπτυχθεί και είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν τόσο στη διοργάνωση των αγώνων όσο και στην αναζήτηση χορηγιών. Και πάλι, είναι μια μεγάλη ευκαιρία συνεργασίας, αλλά πρέπει να αναλύσουμε όλα τα πράγματα», σχολίασε ο Μοτιεγιούνας.