Μοτιεγιούνας: «Η Μακάμπι συνεχίζει κανονικά στην EuroLeague - Aναλαμβάνουμε εμείς τα έξοδα μετακόμισης στο Βελιγράδι»

Παούλιος Μοτεγιούνας

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Μοτιεγιούνας: «Η Μακάμπι συνεχίζει κανονικά στην EuroLeague - Aναλαμβάνουμε εμείς τα έξοδα μετακόμισης στο Βελιγράδι»

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:35 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:27 - 14.08.2024

Ο εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague, Παούλιους Μοτεγιούνας, μίλησε στο τουρκικό S Sport και επιβεβαίωσε πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά στη διοργάνωση, θα δίνει τους εντός έδρας αγώνες της στο Βελιγράδι και η λίγκα θα αναλάβει και τα έξοδα μετακόμισης της ομάδας.

Ο πρόεδρος της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιμόν Μιζράχι, διέψευσε τα όποια σενάρια υπήρχαν για την αποχώρηση των Ισραηλινών από τη EuroLeague. Η «ομάδα του λαού» θα συνεχίσει να συμμετέχει κανονικά στη διοργάνωση και λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Ισραήλ αποφασίστηκε να δίνει τους εντός έδρας αγώνες στο Βελιγράδι και συγκεκριμένα στo Aleksandar Nikolić Hall. 

Ο εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague, Παούλιους Μοτεγιούνας μιλώντας σε τουρκικό Μέσο επιβεβαίωσε πως η Μακάμπι θα αγωνίζεται στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και πως η διοργανώτρια αρχή θα αναλάβει τις μεταφορές, τα ξενοδοχεία και θα φροντίσει για την ασφάλεια της ομάδας. 

Η Euroleague Sportal Show έρχεται μετά το τέλος της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές με όλο το ρεπορτάζ από το ΣΕΦ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παούλιους Μοτιεγιούνας στο τουρκικό S Sport:

«Το σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι πως όλα τα κλαμπ συμφώνησαν πως η διοργάνωση πρέπει να συνεχιστεί. Αυτό είναι προφανώς κάτι που επιθυμεί η λίγκα και το management. Στο τέλος της ημέρας, βρήκαμε τη λύση και η Μακάμπι θα συνεχίσει στη EuroLeague. Επομένως, το meeting ήταν πετυχημένο.

Χωρίς Ρογκαβόπουλο και Μονέκε η Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον Παναθηναϊκό
EUROLEAGUE

14:19 - 26.10.2023

Χωρίς Ρογκαβόπουλο και Μονέκε η Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον Παναθηναϊκό

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα, καθώς ο τραυματισμός του στη γάμπα τον έθεσε εκτός αποστολής της Μπασκόνια. Ο ισπανικός σύλλογος αντιμετωπίζει την Παρασκευή (27/10, 21:15) τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και εκτός από τον 22χρονος διεθνή φόργουορντ δεν θα αγωνιστούν ούτε οι επίσης τραυματίες Τσίμα Μονέκε και Ντάνι Ντίεθ.

Το ζήτημα ήταν δύσκολο όμως η διαδικασία λήψης της απόφασης ήταν εύκολη. Κάθε χώρα βιώνει μια διαφορετική πραγματικότητα, αντιμετωπίζει καταστάσεις υπό διαφορετικές συνθήκες όμως στο τέλος, όλοι είμαστε ενωμένοι. Η Μακάμπι ήλθε με την πρόταση να δώσει τους αγώνες της σε ουδέτερο έδαφος στη Σερβία, όλοι το αποδέχτηκαν. Τώρα η λίγκα θα δουλέψει σε ζητήματα όπως οι μετακινήσεις, η διαμονή, η ασφάλεια…. Όλα πρέπει να πάνε σύμφωνα με το πλάνο. Το θετικό είναι ότι το παιχνίδι συνεχίζεται. Η Μακάμπι συνεχίζει».