Μουμπρού: «Να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο του κόουτς Χέρμπερτ»

Άλεξ Μουμπρού

i

Photo by Juan Navarro/Euroleague Basketball via Getty Images

Μουμπρού: «Να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο του κόουτς Χέρμπερτ»

Γιάννης Πάλλας 23:41 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:41 - 23.09.2024

Ο Άλεξ Μουμπρού αναφέρεται στη συνεργασία του με την Εθνική Γερμανίας μετά την αποχώρηση του Γκόρντον Χέρμπερτ

Ο Άλεξ Μουμπρού, μετά την φυγή του από την Βαλένθια, αποδέχθηκε την πρόταση της Εθνικής Γερμανίας για να διαδεχθεί τον Γκόρντον Χέρμπερτ και αμέσως έφτιαξε η διάθεση του.

Ο πρώην τεχνικός των «νυχτερίδων» είναι έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, που είναι η καθοδήγηση μιας εκ των κορυφαίων Εθνικών ομάδων του κόσμου.

«Κάναμε πολλές συναντήσεις και πήγα σε έναν αγώνα προετοιμασίας. Μιλούσαμε, κάναμε συναντήσεις και υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι. Στο τέλος, μετά από μερικές συζητήσεις και βλέποντας πώς πήγαιναν όλα, αποφάσισαν ότι θα ήμουν εγώ ο νέος προπονητής. Το γεγονός αυτό με έκανε πολύ χαρούμενο που κατέληξαν να με επιλέξουν» υποστήριξε ο Άλεξ Μουμπρού.

Και συνέχισε: «Μερικές φορές όταν μπαίνεις σε μια ομάδα και τα πράγματα δεν λειτουργούν, θέλεις να κάνεις αλλαγές αμέσως, αλλά αυτό δεν συμβαίνει, με την Γερμανία. Προέρχονται από την παρουσία τους στους Ημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ενώ είναι και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στην ίδια γραμμή».

Όσο για τον στόχο, ξεκαθάρισε: «Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τον δρόμο που έχει χαραχθεί. Δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Γιατί η Γερμανία είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Είναι μεγάλη η πρόκληση και έχω τον ενθουσιασμό να τα καταφέρουμε να αποδώσουμε καλά, ώστε να συνεχίσουμε τις επιτυχίες».