Με ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο η Μάλαγα ετοιμάζεται για Ρεάλ και Super Cup!

Με ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο η Μάλαγα ετοιμάζεται για Ρεάλ και Super Cup!

Χρήστος Τσάλτας 00:28 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:34 - 22.09.2024

Χάρη σε ένα επιβλητικό τέταρτο δεκάλεπτο η Ουνικάχα Μάλαγα έφερε στα μέτρα της την αναμέτρηση κόντρα στην Μούρθια και έφτασε στη νίκη (84-78), κλείνοντας θέση για τον τελικό του Super Cup Ισπανίας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη φιναλίστ του Super Cup, διεκδικώντας τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Ισπανία. Απέμενε να γίνει γνωστή η ομάδα που θα βρισκόταν στον δρόμο των παικτών του Τσους Ματέο. Και δεν άργησε να βρεθεί, καθώς η Ουνικάχα Μάλαγα αποδείχθηκε πιστή στο ραντεβού της.

Μετά την κατάκτηση του Intercontinental Cup η ομάδα του Ίμπον Ναβάρο πήρε... εκδίκηση από την Μούρθια, για τη χαμένη σειρά ημιτελικών την περασμένη σεζόν, κάνοντας όλη τη δουλειά σε ένα δεκάλεπτο. Πιο συγκεκριμένα, στο τέταρτο.

Εκεί με επί μέρους 9-22 έφερε στα μέτρα της το παιχνίδι, πάτησε το γκάζι και δεν κοίταξε πίσω, φτάνοντας στη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Ο Ντίλαν Οσετκόφσκι ήταν για ακόμα μια φορά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της κατόχου του BCL, καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς. Δεν ήταν μόνος στην αναμέτρηση, καθώς είχε βοήθειες από τον καταλυτικό Κέντρικ Πέρι με 17 πόντους και 7 ασίστ, ενώ 10 πόντους και 5 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Μέλβιν Έτζιμ.

Από πλευράς Μούρθια, η οποία ήταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα μπροστά στο σκορ και μάλιστα στο τέλος της τρίτης περιόδου προηγήθηκε με 61-60, ο Λούντβικ Χάκανσον μέτρησε 14 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, με τον Ρόντι Κούρουκς να προσθέτει 13 πόντους, ενώ 11 πόντους μέτρησε ο Νίκολα Ράντοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 37-37, 61-60, 78-84.

Κάπως έτσι ο πρώτος τίτλος στην Ισπανία θα κριθεί ανάμεσα στην πρωταθλήτρια της χώρας και φιναλίστ της περσινής Euroleague, Ρεάλ Μαδρίτης και την κάτοχο του BCL, αλλά και του Intercontinental Cup, Ουνικάχα Μάλαγα, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!