Τι περιμένουν ο Ολυμπιακός και ο Μπαρτζώκας από τον Φαλ

Μουστάφα Φαλ

i

© Intime

Τι περιμένουν ο Ολυμπιακός και ο Μπαρτζώκας από τον Φαλ

Νίκος Καλαμπάκας 19:01 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:02 - 09.10.2024

Η επιστροφή του Μουστάφα Φαλ στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, εκτός από τα χαμόγελα που έφερε, λύνει και τα χέρια του προπονητή της ομάδας, Γιώργου Μπαρτζώκα!

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε ξανά τον Μουστάφα Φαλ στις ομαδικές προπονήσεις και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, αφού ο σέντερ από τη Γαλλία είναι ένα από τα σημαντικά γρανάζια της ερυθρόλευκης μηχανής.

Ήταν 23 Ιουνίου του 2021 όταν οι Πειραιώτες υπέγραψαν τον Γάλλο «γίγαντα». Έκτοτε, η παρουσία της ομάδας στα Final Four της Ευρωλίγκα είναι μόνιμη, ενώ όποιον τίτλο κυνήγησαν οι ερυθρόλευκοι στην Ελλάδα τον κατέκτησαν, εκτός από το πρωτάθλημα της σεζόν 2023 - 24.

Ο Μουσταφά Φαλ τέθηκε εκτός μάχης μια μέρα μετά τη δήλωση της λίστας, ο Ολυμπιακός έμεινε στους σέντερ με τον Πετρούσεφ και τον Μιλουτίνοφ και ο Παναθηναϊκός γύρισε τη σειρά των τελικών από το 0-2 στο 3-2. Απόντος του Φαλ, τα προβλήματα στον Πειραιά δεν έλειψαν, όμως πλέον ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει κάθε λόγο να χαμογελάει, αφού η παρουσία του Μους στη 12αδα, θα δώσει στοιχεία που έλειψαν τον τελευταίο καιρό από τον Ολυμπιακό.

Ο Φαλ είναι ένα φόβητρο κάτω από τα καλάθια, αυτός που η παρουσία του και μόνο μπορεί να είναι αποτρεπτική για κάθε αντίπαλο. Ο Γάλλος συνεισφέρει τόσο στους πόντους, όσο και στα ριμπάουντ.

Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει ωστόσο από τους υπόλοιπους σέντερ, είναι το μυαλό του. Ο Γάλλος σέντερ είναι ένας πλέι μέικερ ρακέτας, αυτός που θα ψάξει να σκοράρει εύκολα κάτω από το καλάθι, ή ο άνθρωπος που θα δει τον ελεύθερο συμπαίκτη του και θα πασάρει με ευκολία.

Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων ο Μουσταφά Φαλ - Απών ο ΜακΚίσικ
EUROLEAGUE

14:13 - 09.10.2024

Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων ο Μουσταφά Φαλ - Απών ο ΜακΚίσικ

Μετά από σχεδόν πέντε μήνες ταλαιπωρίας λόγω του τραυματισμού του, ο Μουσταφά Φαλ προπονήθηκε για πρώτη φορά σε φουλ ρυθμό μαζί με τους συμπαίκτες του και ο Ολυμπιακός σύντομα θα ενεργοποιήσει τον Γάλλο σέντερ στα παιχνίδια του. Εκτός προπόνησης ο ΜακΚισικ, ο οποίος είναι άρρωστος.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έπειτα από έναν αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βιλερμπάν, είχε εκθειάσει τον σέντερ του, κάτι που δεν συνηθίζει να κάνει μεμονωμένα για τους αθλητές του:

«Από τότε που ήρθε στην ομάδα μας ο Μους, δύο χρόνια πριν, προφανώς είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός κέρδισε όλους τους τίτλους στα εγχώρια πρωταθλήματα και έφτασε σε δύο Final-Four. Πέρσι φτάσαμε στον τελικό και ο Μους είχε τεράστια συνεισφορά σε αυτό, όχι μόνο με τον τρόπο που παίζει σε κάθε αγώνα, αλλά και με τον τρόπο που σκέφτεται το μπάσκετ.

Δεν παίζει εγωιστικά. Παίζει για τη νίκη και την ομάδα του. Είναι δύσκολο να δεις κάποιον που κάνει 8 κοψίματα, αλλά είχε ακόμη πιο δύσκολα ένας τόσο ψηλός παίκτης 2.21 να δίνει τόσες ασίστ. Είναι όλο το πακέτο και είναι πολύ σημαντικός. Ταυτόχρονα είναι ταπεινός και είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας μας».

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Τα λόγια του προπονητή του Φαλ, δείχνουν πόσο σημαντικός είναι ο Γάλλος για τον Ολυμπιακό. Η επιστροφή του δίνει άλλον αέρα στην ομάδα του Πειραιά, η οποία περιμένει να δει τον «γίγαντά» της, ξανά σε δράση...

Sportal Studio LIVE από το Λονδίνο για το Αγγλία - Ελλάδα, ο Ριμπάλτα, το φοβερό ΟΑΚΑ και ο Φαλ
SPORTAL ORIGINALS

18:00 - 09.10.2024

Sportal Studio LIVE από το Λονδίνο για το Αγγλία - Ελλάδα, ο Ριμπάλτα, το φοβερό ΟΑΚΑ και ο Φαλ

Η εκπομπή Sportal Studio Live κάνει απευθείας σύνδεση με το Λονδίνο για όλα τα τελευταία νέα πριν την αναμέτρηση Aγγλία - Ελλάδα για το Nations League. Μεταδίδει ο απεσταλμένος του Sportal, Βασίλης Μοιρώτσος. Στο στούντιο ο Ηλίας Λαλιώτης, για την μεταμόρφωση του ΟΑΚΑ και το παιχνίδι του Παναθηναϊκός - Μπάγερν. Ο Παναγιώτης Ραμαντάνης για το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ενόψει Ζάλγκιρις και ο Κώστας Τσίλης για την άφιξη Ριμπάλτα στην ΑΕΚ.. Παρουσιάζουν οι Γιώργος Περπερίδης και Χρήστος Τσάλτας.