Η Μπάγερν... άρπαξε τον Φόιγκτμαν: Ο Γερμανός εγκαταλείπει το Μιλάνο για το Μόναχο

Η Μπάγερν... άρπαξε τον Φόιγκτμαν: Ο Γερμανός εγκαταλείπει το Μιλάνο για το Μόναχο

Γιώργος Γαβριλάκης 11:33 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:41 - 14.08.2024

Ο διεθνής Γερμανός φόργουορντ/σέντερ, Γιοχάνες Φόιγκτμαν, είναι η νέα μεταγραφή της Μπάγερν και η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη αναβαθμίζει την ομάδα του Μονάχου.

Λίγες ώρες αφότου κυκλοφόρησε η φήμη περί μεταγραφής του στον Ερυθρό Αστέρα και ακολούθως οι Σέρβοι το διέψευσαν, ο Γιοχάνες Φόιγκτμαν ανακοινώθηκε από την Μπάγερν Μονάχου.

Στα 31 του χρόνια ο Γερμανός φοργορουντ/σέντερ, ο οποίος την τελευταία διετία αγωνιζόταν με την Μιλάνο, επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από έξι χρόνια. Το 2016 είχε αποχωρίσει από την Φρανκφούρτη για την Ισπανία (Μπασκόνια), αργότερα την Ρωσία (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και εν τέλει για την Ιταλία.

Ο έμπειρος παίκτης και διεθνής με την Γερμανία στην κατάκτηση δύο μεταλλίων (Eurobasket 2022 και Παγκόσμιο Κύπελλο 2023), αλλά και στην αποτυχία διάκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, έκανε μία μεταγραφή που αναβαθμίζει την Μπάγερν κοντά στο καλάθι. Κάτι που το είχε ανάγκη, ειδικά μετά την αποχώρηση του Σερζ Ιμπάκα για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μαλεντόν επέστρεψε στη Βιλερμπάν έπειτα από τέσσερα χρόνια στο NBA (vid)
EUROLEAGUE

11:14 - 14.08.2024

Ο Μαλεντόν επέστρεψε στη Βιλερμπάν έπειτα από τέσσερα χρόνια στο NBA (vid)

Η Βιλερμπάν ολοκλήρωσε την επανατοποθέτηση του Τεό Μαλεντόν στο ρόστερ της και ο 23χρονος Γάλλος επιστρέψει στο Λυών έπειτα από τέσσερις μη παραγωγικές σεζόν στις ΗΠΑ με τους Θάντερ, τους Χόρνετς και τους Σανς.

Πέρσι με την Μιλάνο, ο Φόιγκτμαν στην Euroleague προσέφερε 7 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ ανά αγώνα, ενώ ήταν και ο MVP της 17ης αγωνιστικής, έπειτα από το εντυπωσιακό ματς που είχε κάνει κόντρα στην πρώην ομάδα του, Μπασκόνια. Με την εθνική Γερμανίας στην πορεία μέχρι την τέταρτη θέση στο Ολυμπιακό Τουρνούα του Παρισιού, ο 31χρονος είχε 4,5 πόντους και 4,3 ριμπάουντ μέσο όρο, σουτάροντας με 38,5% από το τρίποντο.