H Μπάγερν κράτησε στο Μόναχο τον Κάρσεν Έντουαρντς!

H Μπάγερν κράτησε στο Μόναχο τον Κάρσεν Έντουαρντς!

Γιώργος Γαβριλάκης 11:18 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 02.08.2024

Με την Μπάγερν Μονάχου θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν ο Αμερικανός γκαρντ και MVP του γερμανικού πρωταθλήματος, Κάρσεν Έντουαρντς, ο οποίος επέκτεινε τη συνεργασία τους με τους Βαυαρούς.

Παρά τις αρχικές αμφιβολίες περί παραμονής του στο Μόναχο, μετά τις εξελίξεις και την αλλαγή προπονητή (ο Πάμπλο Λάσο έφυγε, ο Γκόρντον Χέρμπερτ ήρθε) η Μπάγερν έκανε τις επιλογές της και ο Κάρσεν Έντουαρντς θα επιστρέψει στους Βαυαρούς για μία ακόμα χρονιά.

Ο Αμερικανός γκαρντ ολοκλήρωσε εντυπωσιακά τη σεζόν στο εγχώριο πρωτάθλημα, όταν κατακτήθηκε ο τίτλος στο Βερολίνο με αντίπαλο την Άλμπα και εκείνος ήταν ο πρωταγωνιστής της σειράς των τελικών και ο MVP με το τέλος της. Και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που τελικά θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον σύλλογο, επεκτείνοντας για μία ακόμα σεζόν τη συνεργασία τους.

Η επίσημη ανακοίνωση ήρθε το πρωί της Παρασκευής (2/8) κι ενώ τις τελευταίες μέρες, λόγω του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ στο Παρίσι δεν κουνιέται... φύλλο στο επίπεδο της Euroleague. Η Μπάγερν τώρα και η Μπαρτσελόνα πριν από λίγες μέρες με την απόκτηση του Τσιμέζι Μέτου και του Γιουσούφα Φαλ, κατά κάποιον τρόπο «έσπασαν τον πάγο».

Για τον Κάρσεν Έντουαρντς, ο οποίος στην Euroleague ξεκίνησε την καριέρα του το καλοκαίρι του 2022, όταν εγκατέλειψε το NBA και βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε, η νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι πολύ σημαντική για την εξελικτική του πορεία. Επίσης, ακόμα πιο σημαντική θα είναι για την Μπάγερν που θέλει να επιστρέψει στο επίπεδο των Playoffs τη χρονιά που θα μπει και στο ολοκαίνουργιο πανέμορφο γήπεδό της.