Στην Μπάγερν ο κόουτς Χέρμπερτ: Ανακοινώθηκε η πρόσληψή του
i

© imago

Στην Μπάγερν ο κόουτς Χέρμπερτ: Ανακοινώθηκε η πρόσληψή του

Γιώργος Γαβριλάκης 13:58 - 25.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:05 - 25.07.2024

Διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπάγερν Μονάχου υπέγραψε ο Γκόρντον Χέρμπερτ, ο οποίος ήταν ο πρώτος στόχος των Βαυαρών μετά την απομάκρυνση του Πάμπλο Λάσο.

H σύνδεση του με την Γερμανία δεν έχει να κάνει με την καταγωγή ή τις ρίζες. Ο Γκόρντον Χέρμπερτ είναι Καναδός, έχει ζήσει πολλά χρόνια στη Φινλανδία (κατέχει και την υπηκοότητα), αλλά η δράση του και οι πιο εντυπωσιακές μέρες της καριέρας του ως προπονητής έχουν να κάνουν με την δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα της Ευρώπης. Την οποία μάλιστα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 την οδήγησε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.

Ο πρώην κόουτς του Άρη της σεζόν 2007-2008, επιστρέφει σε σύλλογο της Γερμανίας, ενώ είναι και ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «Πάντσερ» από το 2021. Στα 65 του χρόνια ο Χέρμπερτ αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου, που εδώ και καιρό είχε ξεκίνησει συζητήσεις μαζί του και τώρα τις ολοκλήρωσε. Το συμπέρασμα ήταν μια συνεργασία κι ένα διετές συμβόλαιο.

Ο Χέρμπερτ λοιπόν, είναι ο αντικαταστάτης του Πάμπλο Λάσο, ο οποίος με τη σειρά του κατέληξε στον πάγκο της Μπασκόνια και ο Καναδός θα προσπαθήσει να στήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας σε μία σημαδιακή χρονιά για την Μπάγερν.

Η ομάδα του Μονάχου σύντομα θα μπει στο εντυπωσιακό νεόδμητο γήπεδό της και θέλει να συνδυάσει αυτή την αναβάθμιση με την είσοδο στα Playoffs της Euroleague. Κάτι που απέτυχε να κάνει πέρσι στην πρώτη και μοναδική του χρονιά ο Πάμπλο Λάσο και οι ελπίδες πλέον εναποθέτονται στον Γκόρντον Χέρμπερτ.

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου γηπέδου της Μπάγερν - Ο «Κήπος του Μονάχου» είναι ένα έργο τέχνης! (vids)
EUROLEAGUE

12:29 - 10.04.2024

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου γηπέδου της Μπάγερν - Ο «Κήπος του Μονάχου» είναι ένα έργο τέχνης! (vids)

Το SAP Garden ολοκληρώθηκε, οι νταλίκες, οι εργολάβοι και οι εργάτες σιγά σιγά αποχωρούν και τον Σεπτέμβρη θα γίνουν τα εγκαίνια. Τη νέα αγωνιστική σεζόν (2024-25) θα αποτελεί την έδρα της Μπάγερν Μονάχου.

Η πρώτη φορά που ανέλαβε ομάδα της Bundesliga ήταν στις αρχές του αιώνα. Το 2000 κάθισε για μία σεζόν στον πάγκο της Βούρζμπουργκ, ενώ έχει τρεις θητείες στο βιογραφικό του με την Φρανκφούρτη (2001-2004, 2010-2011 και 2013-2020), ενώ έχει εργαστεί και στην Άλμπα Βερολίνου (2011-2012).