Η Μπάγερν εγκαθιστά μόνιμα στην BMW Arena το νέο ηλεκτρονικό Glass floor - Δεύτερη ομάδα της Euroleague που το τολμά, μαζί με τον Παναθηναϊκό

Η Μπάγερν εγκαθιστά μόνιμα στην BMW Arena το νέο ηλεκτρονικό Glass floor - Δεύτερη ομάδα της Euroleague που το τολμά, μαζί με τον Παναθηναϊκό

Sportal newsroom 14:05 - 20.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:09 - 20.08.2024

Μόνιμη θα είναι η εγκατάσταση του Glass Floor της γερμανικής εταιρείας ASB και στο γήπεδο της Μπάγερν Μονάχου. Άρα, στην Euroleague της νέας περιόδου δύο ομάδες θα έχουν αυτό το προνόμιο και θα προσφέρουν έξτρα θέαμα στους φιλάθλους τους: Οι Βαυαροί και ο Παναθηναϊκός.

Στην πρεμιέρα της περσινής Bundesliga, η Μπάγερν Μονάχου έπαιξε με την Μιτελντόιτσερ πάνω σε glass floor. Δηλαδή, σε ένα ηλεκτρονικό δάπεδο τελευταίας τεχνολογίας που εδώ και μήνες έχει γίνει της... μόδας και η FIBA το έχει παρουσιάσει σε διάφορες στιγμές και σε event πάσης φύσεως. Από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα «μικρών» εθνικών, μέχρι το Final Four του Basketball Champions League της σεζόν 2023-24, όπου έγινε στην Stark Arena του Βελιγραδίου, με την συμμετοχή του Περιστερίου και την κατάκτηση της Τενερίφης.

Επίσης, το NBA το έχει δοκιμάσει στο All-Star Game του 2024, ενώ φαίνεται πως στο άμεσο μέλλον σπάνια το άθλημα του μπάσκετμπολ θα παίζεται πάνω στο παραδοσιακό ξύλινο παρκέ. Η Euroleague πάντως, δεν πρόκειται να μείνει εκτός χώρου και... χορού. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη ενημερώσει πως το ΟΑΚΑ εκτός από τη συνολική του αναβάθμιση, θα περιλαμβάνει και το δικό του glass floor που μάλιστα θα του στοιχίσει 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

Πλέον, η Μπάγερν επιστρέφει επί του θέματος και μάλιστα, ανακοίνωσε πως θα εγκαταστήσει μόνιμα στο πάτωμα της BMW Arena τις led οθόνες που όλες μαζί συμπληρώνουν το... παζλ του δαπέδου, της κατασκευάστριας γερμανικής εταιρείας ASB, από την οποία προμηθεύτηκε και ο Παναθηναϊκός το δικό του glass floor.

Οι Βαυαροί λοιπόν και η BMW Arena, μαζί με τους πρωταθλητές Ευρώπης και το ΟΑΚΑ πρωτοπορούν στην Euroleague και αναμένεται να προσφέρουν στους φιλάθλους τους έξτρα θέαμα με τα οπτικά εφέ που θα δημιουργούνται πάνω στον αγωνιστικό χώρο.