Στο Βερολίνο η Μπάγερν κατέκτησε το πρωτάθλημα - Νίκησε την Άλμπα και έκανε το 3-1 στους τελικούς

Στο Βερολίνο η Μπάγερν κατέκτησε το πρωτάθλημα - Νίκησε την Άλμπα και έκανε το 3-1 στους τελικούς

Γιώργος Γαβριλάκης 21:29 - 14.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:46 - 14.06.2024

Η Μπάγερν Μονάχου με μέγα πρωταγωνιστή τον Κάρσεν Έντουαρντς (29 πόντοι) νίκησε την Άλμπα στο Βερολίνο με 88-82 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Λίγη ώρα πριν η ποδοσφαιρική εθνική ομάδα της Γερμανίας ξεκινήσει την προσπάθειά της στο Euro 2024 (στον αγώνα της πρεμιέρας με την Σκωτία), εντός των συνόρων της χώρας και στο άθλημα των... ψηλών, η Μπάγερν Μονάχου σήκωνε το τρόπαιο.

Στο Game 4 της σειράς των τελικών κόντρα στην Άλμπα, πήρε την τρίτη της νίκη και μάλιστα πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Βερολίνο. Μακριά από την έδρα της, τους φιλάθλους της, αλλά με το ίδιο πάθος και την ίδια συγκίνηση.

Οι Βαυαροί επικράτησαν με 88-82, έχοντας σε τρομερή μέρα τον Κάρσεν Έντουαρντς, ο οποίος ήταν πολυτιμότερος παίκτης και κατέγραψε στη στατιστική του 29 πόντους με 7/10 τρίποντα. Αυτός ήταν που καθοδήγησε το σύνολο του κόουτς Πάμπλο Λάσο και είχε για συμπαραστάτες του τον Ντέβιν Μπούκερ (10 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και τον Σερζ Ιμπάκα (9 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 μπλοκ) να δίνουν τις έξτρα λύσης.

Για την Άλμπα το παιχνίδι... χάθηκε στην τρίτη περίοδο (διάστημα που οι φιλοξενούμενοι έκαναν επιμέρους σκορ 21-6) και εν τέλει η μόνη απειλή για τους αντιπάλους ήταν ο Στέρλινγκ Μπράουν. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ είχε 25 πόντους (4/7 τρίποντα), αλλά η Άλμπα πέραν αυτού είδαν μόνο έναν ακόμα παίκτη της να έχει διψήφιο αριθμό πόντων. Και οι 11 του Γιανίκ Ουέτζελ δεν μπορούσαν να αλλάξουν τις ισορροπίες.

🔴 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός post game LIVE από το ΟΑΚΑ για το Game 5 που κρίνει τον φετινό τίτλο!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!