H Mπάγερν και ο Λάσο καλούν τον Λεάντρο Μπολμάρο στο Μόναχο
i

© ACB

H Mπάγερν και ο Λάσο καλούν τον Λεάντρο Μπολμάρο στο Μόναχο

Γιώργος Γαβριλάκης 14:43 - 13.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:37 - 14.08.2024

Μετά την ανακοίνωση πρόσληψης του κόουτς Πάμπλο Λάσο η Μπάγερν Μονάχου κινείται ταχύτατα στην απόκτηση του Λεάντρο Μπολμάρο της Τενερίφης, τον οποίο ο Ισπανός τεχνικός έχει θέσει στη διοίκηση ως προτεραιότητα.

Στα μέσα της σεζόν που σιγά σιγά ολοκληρώνεται, ο Λεάντρο Μπολμάρο επέστρεψε στην Ευρώπη και την Ισπανία, έπειτα από δύο σεζόν χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία στο ΝΒΑ. 

Ο Αργεντίνος γκαρντ δεν κατάφερε να καθιερωθεί στις ΗΠΑ, ούτε με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, που ξεκίνησε την πορεία του, ούτε με τους Γιούτα Τζαζ που του έδωσαν πέρσι μία... δεύτερη ευκαιρία. Μάζεψε τα πράγματά του, μαζί και τις εμπειρίες που αποκόμισε από τον «μαγικό πλανήτη» και μεταφέρθηκε στην Τενερίφη. Η Μπαρτσελόνα είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο απόκτησης του 23χρονου με τον οποίο άλλωστε είχαν συνεργαστεί την τριετία 2018-2021. Τελικά βρέθηκε στα Κανάρια νησιά και τώρα ετοιμάζεται για μία μεταγραφή στο επίπεδο της Euroleague

H Μπάγερν Μονάχου, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει τη συνεργασία με τον κόουτς Πάμπλο Λάσο και έχει αποφασίσει να επενδύσει αρκετά χρήματα εν όψει της νέας περιόδου, όχι μόνο στοχεύει στην απόκτηση του ταλαντούχου γκαρντ, αλλά σύμφωνα με την ιστοσελίδα Basketnews είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της απόκτησής του. 

Ο Μπολμάρο, ο οποίος το 2021 ήταν νταμπλούχος Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα και ο καλύτερος νέος παίκτης εκείνης της χρονιάς, φέτος με την Τενερίφη είχε 5,3 πόντους και 1,9 ριμπάουντ στο Ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ αγωνίστηκε και στο Basketball Champions League προσφέροντας 5,6 πόντους και 1,6 ριμπάουντ. 

Τα νούμερά του δεν εντυπωσίασαν, αλλά ο Λάσο εκτιμά απεριόριστα το ταλέντο του και από την πρώτη μέρα της συνεργασίας του με τον γερμανικό σύλλογο είχε θέσει την απόκτησή του ως προτεραιότητα. Οι συζητήσεις των δύο πλευρών φαίνεται πως είναι... προχωρημένες και δεν αποκλείεται άμεσα να έχουμε την οριστική συμφωνία.