Η απουσία της Μπάγερν για το ματς με τον Παναθηναϊκό - Το ιατρικό δελτίο της αγωνιστικής
i

Νέιλς Γκιφάι / © IMAGO

Η απουσία της Μπάγερν για το ματς με τον Παναθηναϊκό - Το ιατρικό δελτίο της αγωνιστικής

Γιώργος Γαβριλάκης 10:44 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:50 - 10.10.2024

O πολύπειρος Νέιλς Γκιφάι, με επτά χρόνια προϋπηρεσίας στην Euroleague και δύο φορές πρωταθλητής NCAA με το Κονέκτικατ, δεν θα αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό για την δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η Μπάγερν Μονάχου διαθέτει στο ρόστερ της δύο στελέχη που έχουν υπάρξει και στο παρελθόν συμπαίκτες και μάλιστα έχουν πανηγυρίσει μαζί δύο τρομερές επιτυχίες. Ο Σέιμπαζ Νέιπιερ και ο Νέιλς Γκιφάι σπούδαζαν και αγωνίζονταν στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, όταν το 2011 και το 2014 οι Χάσκις κατέκτησαν την κορυφή στο NCAA.

Ο Αμερικανός γκαρντ και ο Γερμανός φόργουορντ εδώ και λίγους μήνες συνεργάζονται στην Μπάγερν, καθώς ο πρώτος πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι και βρέθηκε στη Βαυαρία, εκεί όπου ο δεύτερος κατοικεί από το 2022. Ο Νέιπιερ βρίσκεται στην Αθήνα εδώ και μερικές ώρες μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας, στην οποία όπως δεν συμπεριλήφθηκε ο Γκιφάι.

Ο 33χρονος τραυματίστηκε στο δάκτυλο του χεριού στον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Γκέτινγκεν, οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν πως οι πόνοι του προέρχονται από κάταγμα και μάλιστα, χρειάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου με σκοπό να θεραπευτεί. Στην πρεμιέρα της Euroleague και στην εντυπωσιακή νίκη επί της Ρεαλ Μαδρίτης, ο Νέιπιερ ήταν ο ηγέτης, αλλά και ο Γκιφάι έδωσε σημαντικές βοήθειες: Είχε 6 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ σε 19 λεπτά συμμετοχής. Μέχρι να επιστρέψει ο κόουτς Γκόρντον Χέρμπερτ θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό του, αρχής γενομένης από το ματς στο ΟΑΚΑ.

Οι υπόλοιπες απουσίες της αγωνιστικής μέρας, έχουν να κάνουν κατ' αρχάς με τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος παραμένει εκτός για τον Παναθηναϊκό, ενώ στο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης επίσης υπάρχουν περισσότερα... κενά.

Η γηπεδούχος Αναντολού Εφές δεν υπολογίζει -εδώ και καιρό- στις υπηρεσίες του Τζούστους Χόλατζ, ενώ η Φενέρμπαχτσε και ο κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κάνουν τα πλάνα τους χωρίς τον Σκότι Ουίλμπεκιν, ο οποίος χτύπησε στο γόνατο σοβαρά στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό και τέθηκε εκτός σεζόν! Επίσης, για τους φιλοξενούμενους, δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Γιγκίτ Μεστόγλου, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Ταρίκ Μπιμπέροβιτς.

O Σέιμπεν Λι έκανε το show του στο BCL με τη Μανίσα και ετοιμάζεται σε χρόνο-ρεκόρ για το... άλμα στην Euroleague (vids)
EUROLEAGUE

09:51 - 10.10.2024

O Σέιμπεν Λι έκανε το show του στο BCL με τη Μανίσα και ετοιμάζεται σε χρόνο-ρεκόρ για το... άλμα στην Euroleague (vids)

Μέσα σε 40 μέρες ο Σέιμπεν Λι εγκατέλειψε το NBA, πήγε στην Τουρκία, έπαιξε σε δύο αγώνες στο Basketball Champions League, έβαλε σε αυτούς συνολικά 76 πόντους (!) και τώρα η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι έτοιμη να τον κάνει δικό της!

Στο Βιλερμπάν-Βίρτους Μπολόνια, οι Γάλλοι δεν θα εμφανίσουν τον Μελβίν Αζανσά, ενώ για τους Ιταλούς δεν έχει επιστρέψει ακόμα στη δράση ο Αμερικανός σέντερ και πρωταθλητής του NBA το 2020 (παρέα με τον Κώστα Αντετοκούνμπο και τους Λέικερς), Ντεβοντέι Κέικοκ.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Τέλος, η Ρεάλ υποδέχεται στη Μαδρίτη την Παρτίζαν και ο Φακούντο Καμπάτσο τελικά θα αγωνιστεί καθώς η τιμωρία του ανακλήθηκε, ενώ ο Ουσμπάν Γκαρούμπα έχει ενοχλήσεις και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Από την άλλη, οι Σέρβοι δεν υπολογίζουν στον Αϊζέια Μάικ, ενώ ο Μπράντον Ντέιβις δεν είναι βέβαιο πως θα εμφανιστεί με αγωνιστική περιβολή.